vrijdag 1 december 2023

Herinnert U zich deze nog? #225

ANARCHIC SYSTEM
'POPCORN'
1972
Aantal weken: 6
Hoogste positie: 10


Mocht de video niet te zien zijn klik hier.

Gershon Kingsley bracht in 1969 het album 'Music To Moog By' uit waarop hij pionierde met de in 1964 door Robert Moog uitgevonden Moog synthesizer. Op dat album stond ook het nummer 'Popcorn'

In 1972 brachten vier verschillende groepen, The Popcorn Makers, Hot Butter, Revolution System en Anarchic System het nummer op single uit wat voor een tijdelijke rage zorgde. Veronica Top 40 koos ervoor om alle vier de uitvoeringen bij elkaar te vegen en het als één hitparade notering te tellen. Het werd in die lijst een gezamenlijke nummer één hit. 

In een andere hitlijst, 'Daverende Dertig' werden de uitvoeringen wel apart genoteerd. Enkel de uitvoering van The Popcorn Makers behaalde er de eerste plaats. Anarchic System onderscheidde zich van de andere drie door er naast de instrumentale versie ook een vocale versie van op te nemen, zoals u hier boven kunt horen. Anarchic System was een Franse band, de leden kenden elkaar al uit het bandcircuit toen ze in 1972 door Paul de Senneville de kans kregen om 'Popcorn' op te nemen, bandlid Christian Lerouge kon goed met de minimoog overweg, wat voor dit nummer wel een must is.

Van de vier acts was Anarchic System degene die het na deze hit het langst heeft volgehouden, ze maakten tot 1977 zes albums en elf singles om halverwege jaren tachtig nog een korte onopvallend gebleven comeback te maken.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten