woensdag 27 december 2023

Tweede kerstdag

Net als vorig jaar hadden Talitha, Rick, Chris en ik besloten om ergens een kerstdiner te gaan doen. Vorig jaar was het Hotel New York en dit jaar na enig speurwerk kwam Talitha met het Stoomschip Rotterdam. Een geweldige locatie natuurlijk. In de namiddag zijn we naar Rick en Chris gegaan om een drankje te doen en even bijkletsen om vervolgens met de watertaxi naar het schip te gaan. Dat is natuurlijk extra feestelijk en bij hen vandaan veel sneller dan met welk vervoer dan ook. 

De taxi meert aan aan het schip en ergens in de buik betreed je de oude dame. Even uitzoeken waar we moesten zijn, het mooie trappenhuis beklimmen om in het restaurant aan te komen. We hadden een mooie plek in het restaurant aan een ronde tafel en werden verwelkomd met een glaasje bubbels. We hadden een mooi uitzicht over het water en zagen ook gaandeweg het diner een enorm cruiseschip langskomen, daarbij vergeleken is het Stoomschip, die al enorm is, maar klein bier. 

Het diner bestond uit vier gangen en was heerlijk, daarnaast is het natuurlijk ook leuk om de medegasten te zien en wat opviel is dat voor dames pailletten erg in zwang zijn. We zagen ook dat niet iedereen het kan hebben, en een paillettenitem als een topje is best te doen, maar een hele jurk is wat veel. Aan de andere kant moet iedereen natuurlijk dragen waar hij/zij/hen zich het prettigst in voelt. Ook zag je tafels waarbij het voor sommigen een verplicht nummer was om deel te nemen aan het diner, terwijl er bij andere tafels, w.o. die van ons, geanimeerde gesprekken en vrolijke gezichten waren van mensen die zich amuseerden. 

Na het diner bleek het vanwege drukte best lang te duren eer er een watertaxi beschikbaar was, maar wij zijn niet voor één gat te vangen, dus hebben we gewandeld naar de metro. Het was 't nieuwe decemberweer, dus niet koud en een wandeling na een copieus diner is natuurlijk altijd fijn. We hebben een heerlijke avond gehad met elkaar, en meteen voor in het nieuwe jaar al een afspraak gemaakt om malkander weer te zien.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten