woensdag 20 december 2023

In Memoriam: Linda van Dyck

Ze was de dochter van actrice Teddy Schaank en acteur Leo den Hartogh, haar stiefvader was Ko van Dijk: Linda Van Dyck, het is dan niet zo heel vreemd dat ze ook ging acteren. Al op 12 jarige leeftijd stond ze op het toneel in het stuk 'De Vader'. Toneel was haar grootste liefde, maar Linda heeft ook in films gespeeld, o.m. 'Het Gangstermeisje' (1966), 'Ciske De Rat' (1984) en 'Het Schnitzelparadijs' (2005) en in verschillende tv-series, haar laatste rol speelde ze in 2016 in de serie 'Zwarte Tulp'. Voor haar toneelrollen heeft ze verschillende prijzen mogen ontvangen.

In de jaren zestig maakte Linda vier popsingles, 'Stengun', 'Baby What Am I Doing', 'Sunday Kind Of Feelin'' en 'Seduction Song', die laatste werd een bescheiden hit en was een Engelse versie van Dalida's 'Le Sable De L'amour'. Ze was getrouwd met Jaap Trenité van wie ze in 2016 scheidde. Samen hebben ze een zoon, tv presentator Jamie Trenité. 

In 2021 werd Linda getroffen door een herseninfarct waardoor ze blijvend verlamd raakte . 17 December is ze overleden, ze is 75 jaar geworden. 


Linda met haar zoon Jamie. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten