vrijdag 8 december 2023

Vicks

Al meer dan een maand ben ik aan het kwakkelen met verkoudheid, hoesten, snuiten, koortsig voelen, met tussenposen waarbij ik meen dat het weer beter gaat, maar dat is dan maar zeer tijdelijk. Dat lamlendige ben ik zo niet van, ik ben dan liever een week van de wereld en dat het daarna voorbij is dan dit. Maar goed, het is niet anders.

Maandag kreeg ik ineens het gevoel dat mijn voorhoofdsholten verstopt zitten. Aan de rechterkant van mijn hoofd zo'n drukkende pijn die uitstraalt naar achter mijn oog, kaak en oor die daardoor ook dicht zit. Ik had al gestoomd met iets van menthol wat ik nog had, van die capsules die je in het warme water moet doen, maar die heb ik al zo lang dat ze niet zo goed meer werken, dus ik dacht ik ga het ouderwetsche Vicks kopen. Ik geloof dat ik dat voor het laatst als kind thuis heb gezien.

Ik zocht dus naar het bekende blauwe glazen potje bij de drogisterij, maar ik heb moeten vragen waar het stond want ik zag het niet. Ik bleek er met m'n (verstopte) neus bovenop te staan. Het is dus niet meer het potje waar ik naar zocht zoals hieronder afgebeeld. Ook bij Vicks vernieuwen ze en het potje lijkt nog maar enigszins op het aloude potje. Het is nu van plastic, nog wel blauw, maar de mint(!)kleurige metalen schroefdop is nu ook van plastic en lichtblauw. Bovendien zit het potje in een kartonnen doosje, vandaar dat ik het niet kon vinden. 

De mentholgeur is nog wel als vanouds en gisteren heb ik er 's middags en 's avonds mee gestoomd in hoop op verlichting en dat die holten weer vrij komen van verstopping. Ik ben er wel klaar mee al.








Geen opmerkingen:

Een reactie posten