zaterdag 3 april 2021

10 Jaar Aidan's World #1

Vandaag, lieve mensen, is het tien jaar geleden dat ik ben begonnen met deze blog, dit is het 3650e blogje. Er waren plannen om dit niet ongemerkt voorbij te laten gaan. Het lokale theater, blij als zij altijd zijn met de blogjes over de voorstellingen die ik er bezoek, had ruimte beschikbaar gesteld voor een gezellige ontmoeting met elkaar. De studenten van Codarts Rotterdam zouden optreden met een aantal liedjes die zijn behandeld in de nu meer dan 170 'Herinnert U zich deze nog?' blogjes. Ook zouden ze, en daar keek ik erg naar uit, een aantal van de door mij door de jaren heen hertaalde liedjes ten gehore brengen, alsmede ook een blokje met nummers van artiesten die er niet meer zijn en over wie er een 'In Memoriam' blogje is geschreven. 

Daarnaast zou er een workshop zijn om zelf uw favoriete tegeltjeswijsheid uit de bijna 400 die er zijn gepubliceerd op een tegeltje te schilderen dan wel te borduren. Ik zou enkele door de lezers aangedragen blogs en columns uit die tien jaar voorlezen, er was ruimte voor een Q&A en u kon op de foto met uw favoriete blogger. Maar ja, u weet het, het coronavirus zorgt ervoor dat dit soort festiviteiten geen doorgang kunnen vinden. Het is niet anders. Gelukkig zijn u en ik niet de mensen ernaar om in geklaag, gezucht en gesteun te vervallen over wat er nu niet mogelijk is, dat doen 'de anderen' al genoeg. Wij kijken naar wat wel mogelijk is.

Daarom zal ik in dit jubileumjaar met enige regelmaat een blogje uitlichten en die nogmaals publiceren en mocht dat nodig zijn, vergezellen van enige context. Ik schat mijn lezers hoog in, maar er zijn in die tien jaar toch heus momenten geweest waarin begrijpend lezen sommigen even in de steek liet. Hoewel arbitrair, een soort 'greatest hits', dus. Ik weet ook niet precies meer wat ik allemaal heb geschreven, dus voor mij is dat ook een leuke hernieuwde kennismaking waarin zeker naar voren zal komen dat er in die tien jaar voortschrijdend inzicht heeft plaatsgevonden over bepaalde zaken. Ik plaats de blogs ook op Facebook en sinds een jaar of zo tevens op Twitter, maar in de eerste periode heb ik dat niet gedaan. Ik heb een beetje gĂȘne om aan zelfpromotie te doen, maar soms moet een mens zich over dingen heen zetten. 

Hoe het begon is inmiddels bekend, een vriend uit die dagen hield een blog bij en ik wilde eens zien of dat iets voor mij zou zijn, omdat net als bij Paulien Cornelisse 'taal zeg maar echt mijn ding is'. En nu zijn we tien jaar verder en vind ik het nog steeds heerlijk om te doen. Na een beetje globaal te hebben teruggekeken zijn die eerste blogs meer robuuste Twitterberichtjes, maar ja, je moet ergens beginnen. Hieronder de eerste terugblik naar de allereerste blog, nou ja blog, meer een mededeling. Ik hoop nog tot in lengte van dagen met mijn blogjes uw dag wat op te vrolijken dan wel even na te laten denken. En neemt u vandaag een lekker wijntje en proost op afstand met mij mee op 10 jaar Aidan's World!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten