zaterdag 10 april 2021

Gerda en Arie

Voor de lockdown, maar zeker toen die van kracht ging in december zijn wij op het werk bezig met internetbestellingen. We zoeken de gewenste artikelen op, verwerken dat in de computer, waar dan de documenten en adreslabels uitkomen die we netjes in en op het pakketje doen om alle pakketjes vervolgens naar het postafgifte punt te brengen. Ik vind het leuk werk om te te doen, maar zo gaandeweg viel me iets op en als je eenmaal ergens op gaat letten.... nou ja, u weet toch.

Ik zoek en verpak dan herenschoenen, boxertjes, herenkleding, sokken, nu ja, noem maar op en op het adreslabel staat dan een vrouwennaam. Ik heb dan de aanname dat dit anno 2021 zo'n zelfde stel moet zijn als die je vroeger zag winkelen. Gerda en Arie. Gerda vindt dat Arie nieuwe kleding nodig heeft, Arie zelf is op dat vlak volledig meningloos. Alle levenslust die hij ooit had heeft Gerda er vakkundig uitgeramd in vijftien jaar huwelijk. Arie staat er bij en Gerda gaat door de vakken en zegt tegen hem: 'Ga eens rechtop staan', en houdt vervolgens een trui tegen Arie aan. 'Hè, ga nou eens goed staan!' Ja, u heeft dat tafereel vast en zeker ook wel eens gade geslagen, en ook gedacht; die neuken niet meer. 

Ik dacht dat het een vervlogen iets was van de generatie voor mij, maar ik moest dus opnieuw denken. De Gerda's en Arie's 2.0 doen dat nu via webbestellingen, correctie, Gerda doet dat, zij bestelt kleding en schoenen voor Arie, en Arie vindt het allemaal best. Toch zijn er gelukkig ook Kevins, Toms en Maxen die gewoon zelf uitmaken wat ze aan willen en zelf bestellen, maar het is een minderheid. Ik zeg heel kinderachtig in mijn hoofd 'yes!' als ik stoere schoenen een gaaf shirt of een doosje boxertjes verpak en op het adreslabel staat 'Mick van Dam' in plaats van 'Gerda van Truttenstein'. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten