zondag 11 april 2021

Omringd door gekken week 15

OmDaT hEt TrAdItIe Is GoFfErDoMmE! was woonwarenhuis IKEA op Tweede Paasdag volledig volgeboekt met afspraken om drie kwartier te kunnen lopen door het gebouw. Niets geeft de trieste deplorabele staat van een groot deel van de bevolking meer weer dan dit gegeven. 

U heeft het gehoord, proeven met toegangstesten. Het gaat om 'niet-vergunningplichtige activiteiten op maximaal drie aaneengesloten dagen met een beperkt aantal bezoekers'. U dient een kaartje te kopen voor o.a. Keukenhof, Blijdorp of Paradiso. Met dat toegangsbewijs moet u zich bij een speciale teststraat laten testen op het coronavirus, daarvoor maakt u, uiterlijk twee weken van te voren, een afspraak via een website, en u dient de test wel binnen veertig uur voor het evenement te ondergaan. En nee, met een negatieve (dus goede) uitslag van een GGD-teststraat of thuistest komt u er niet in. Op de locatie van het jolijt gelden strikte criteria en voorwaarden en moeten alle coronamaatregelen gewoon in acht worden genomen. Dit alles is erop gericht om te leren over de inzet van toegangstesten en de werking van de bijbehorende testbewijzen. Met andere woorden, u wordt, net als bij de Fieldlabs, gewoon ingezet als guinea pig. 

Op de vraag of hij het verzoek verwacht om informateur te worden antwoordde Herman Tjeenk Willink eind maart nog: "Het is armoede als je moet constateren dat je alleen bij een 79 jarige kan uitkomen. Dat is niet goed". Maar u weet het, inmiddels is de wanhoop zo groot dat de hoogbejaarde minister van Staat toch gevraagd is, hoe armoedig dat dan ook is. 

Ik heb het niet gezien maar er blijkt ophef te zijn over de broek die Kauthar Bouchallikht aan had in de Kamer. De vrouw draagt ook een hoofddoek dus reden voor Geert Wilders en zijn achterban om daar eens flink wat van te vinden. Splinter en balk. Geert vergeet de wandelende vetvlek van zijn eigen partij die zich ongeschoren, met vettig lang haar (wat er nog rest), open overhemd en met een religieus symbool in de cleavage in diezelfde Kamer vertoont, juist, de vrouwenmeppende souteneur Dion Graus. 

Die toegangstesten kosten de overheid trouwens 925 miljoen euro. Er wordt niet op een cent gekeken. De gedupeerden van de toeslagenaffaire wachten nog steeds op teruggave, maar dit geheel terzijde. Er wordt ook al juichend gerept over allerlei versoepelingen vanaf 21 april. Dit terwijl de ziekenhuizen en IC-afdelingen vol liggen, de besmettingen weer oplopen en er door die toegangstesten en versoepelingen nog grotere stijgingen te verwachten zijn. Bij zo'n Fieldlab-gebeuren blijken ook 16 mensen besmet die ieder dan weer om en nabij de honderd anderen besmetten en die 1600 besmetten ieder ook weer zo'n honderd.... etc.. Terwijl het niet zo heel moeilijk is allemaal:

Goede redenen om de lockdown (gedeeltelijk) op te heffen:
  • Het aantal besmettingen is laag
  • Er zijn niet te veel positieve testen
  • Ziekenhuizen zijn leeg
  • De meeste mensen zijn gevaccineerd
Slechte redenen om de lockdown (gedeeltelijk) op te heffen:
  • Andere landen doen het ook
  • Horeca-ondernemers willen hun zaak graag weer heropenen
  • De (demissionaire) regering wil graag wat populairder worden
  • Het wordt mooier weer 
  • We zijn het allemaal zat om thuis te zitten
Het lichtpuntje dat tijdens het Eurovisie Songfestival Jan Smit niet in het commentaarhokje zit met Cornald Maas omdat hij één van de presentatoren is, heeft AVROTROS vakkundig gedoofd door iemand naast Cornald te zetten die nog vervelender is dan Jan, namelijk Sander Lantinga. Sander is de verpersoonlijking van het begrip 'schijtlolligheid'. Hij is die zogenaamd 'leuke' oom op verjaardagen om wiens belegen grapjes niemand kan lachen. U heeft vast zijn commentaar gehoord tijdens de Top Pop uitzendingen van nog niet zo lang geleden, nou die jaren zeventig humor krijgen we dus ook tijdens de drie songfestivalavonden. Cornald had het, zoals wel is bewezen in het verleden, prima alleen gekund.



 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten