woensdag 28 april 2021

Onderzoek

Zoals elke oude van dagen in Nederland heb ook ik van de week de vooraankondiging mogen ontvangen betreffende het bevolkingsonderzoek darmkanker. Het is vrijwillig, je hoeft er niet aan mee te doen, maar waarom zou je niet? Ik was blij dat het een vooraankondiging betrof en dat de uitnodiging pas over een paar weken in de bus ligt. Zodoende kon ik alvast op hun website lezen wat de bedoeling was en middels een animatievideo zien wat er van mij werd verwacht.

Ik ga niet in details treden over wat ik heb gezien, want ik wil de jongere lezers van mijn blog niet hun onschuld afnemen. Ik gun hen nog de jaren van heerlijke onbevangenheid. Maar een blik in de hel is een vrij aardige omschrijving over mijn actieve rol in het geheel. Voor mijn nog onbezoedelde jongere lezers zijn de, enigszins aangepaste, woorden van de grote Annie M.G. Schmidt:

Dit is het land waar bejaarde mensen wonen...
Wees maar niet bang. Je hoeft er nog niet in. 

Ik kan me nu fysiek en vooral mentaal voorbereiden op wat van mij verwacht wordt, maar het kan altijd erger, je kunt ook de persoon zijn die de ingestuurde onderzoeken daadwerkelijk moet doen. Zie, ook hier is mijn inmiddels bekende 'zilveren lijntjes-tactiek' op van toepassing. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten