maandag 12 april 2021

In Memoriam: Patrick Juvet

Patrick Juvet is geboren in Zwitserland en had met zijn tweede single 'La Musica' een grote hit in Frankrijk in 1972. Een jaar later deed hij voor Zwitserland mee aan het Eurovisie Songfestival met het nummer 'Je Vais Me Marier Marie' waarmee hij op de twaalfde plaats eindigde. In 1978 ging hij op de discotoer en scoorde internationale hits met 'Got A Feeling' en 'I Love America'

Begin jaren tachtig ging hij weer Franstalige muziek maken, maar behaalde niet meer zijn grote successen van weleer. Er brak een tijd aan voor Patrick van financiële problemen, hij leed aan depressies en alcoholisme, verhuisde naar Londen, Los Angeles om in de late jaren tachtig weer naar Zwitserland terug te keren. 

In 1991 bracht hij het album 'Solitudes' uit met persoonlijke nummers waarbij hij werd geassisteerd door Françoise Hardy, Luc Plamondon en Marc Lavoine. In 2005 bracht hij zijn autobiografie uit, 'Les Bleus Au Cœur: Souvenirs", waarin hij over zij carrière en biseksualiteit praat. 

Op 1 april j.l. werd Patrick dood gevonden in een appartement in Barcelona. De doodsoorzaak is vooralsnog niet bekend gemaakt. Hij is 70 jaar geworden. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten