zondag 4 april 2021

Omringd door gekken week 14

Gomarus, een reformatorische scholengemeenschap in Gorinchem. daar zijn leerlingen die er nog niet aan toe waren gedwongen om uit de kast te komen. De vertrouwenspersoon(!!!): 'Je ouders staan al bij de balie. Als jij het niet zegt doen wij het'. Als leerlingen volslagen in paniek weg wilden, werd de deur door de vertrouwenspersoon(!!!) op slot gedraaid. Ik mag er toch vanuit gaan dat er reformatorische koppen zullen rollen en/of dat de school wordt gesloten. 

Een dertienjarig kind is in Amsterdam opgepakt voor een gewapende overval. Zou alsnog aborteren te laat zijn? 

De ex-verkenners Martha en Myra Hamster komen met 'diepgevoelde excuses' op het 'Pieter Omtzigt-functie elders' debacle. 'Dit had nooit mogen gebeuren, verkenners dienen zich niet te bemoeien, al met al zeer ongepast' en meer blabla. En met iets te veel nadruk: 'Geen van de fractievoorzitters heeft met ons over de heer Omtzigt gesproken, er zijn slechts twee mensen verantwoordelijk en dat zijn wij' aldus Martha en Myra. Dat gelooft natuurlijk niemand, zou het een test zijn om te kijken hoe stom het volk is? Het ontplofte natuurlijk al binnen twee dagen. De in de haast aangestelde nieuwe verkenners Zoef en Truus zijn alweer gestopt nog voor ze begonnen waren. 

Een student die werkt bij de vaccinatielijn twitterde dat hij een uur zonder telefoontjes zit. Van collega's hoort hij dat ze eigenlijk de hele dag zonder telefoontjes zitten, terwijl een week eerder er wachtrijen waren van tweehonderd. Hij deelt verder mee dat ze pas volgende week nieuwe leeftijden in gaan plannen en vermoedt dat het een lange saaie week wordt. Om 21.00 uur hoort hij van een collega die er vanaf 11.30 zit dat deze slechts één telefoontje heeft gehad. En ja, nu is deze jongeman geschorst en wordt er onderzoek gedaan. Waarheid, daar hebben we het steeds minder op in onze maatschappij. Het wordt tijd voor een Omtzigtisering van de maatschappij. 

U heeft uw rode potlood die u mee heeft gekregen van het stembureau toch ook nog bewaard? Nu onze 'dementionaire' premier voor de zoveelste keer weer eens aan iets vrij cruciaals geen herinnering heeft, is de kans aanwezig dat we de gang om te stemmen vrij snel weer mogen maken. Ter vergelijking: als een bijstandsgerechtigde iets vergeet wordt deze persoon nog net niet op het stads- of dorpsplein ten toon gesteld en met rot fruit bekogeld. Ik vraag me af bij hoeveel herhalingen van 'vergeetachtigheid' een boven ons gestelde zijn of haar functie dient neer te leggen? Toch maakt ongebreidelde vrolijkheid zich van mij meester vanwege het feit dat het merendeel van 't volk op zoiets heeft gestemd. 

Hoewel het op voorhand al duidelijk was dat het een 1 aprilgrap betrof, zijn er toch een paar duizend mensen naar een park in Brussel gekomen voor een 'feestje'. Gewonden onder agenten, bezoekers en paarden, arrestaties en een ingezet waterkanon. Ik zag de beelden op het journaal en zat letterlijk met open mond. Het geeft wat schrale troost dat randdebielen ook over onze landsgrenzen heen te vinden zijn. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten