zondag 25 april 2021

Omringd door gekken week 17

De horeca en ja, ook de terrassen zijn nog gesloten vanwege de besmettingscijfers en de ziekenhuisopnames. Een kind begrijpt dat, maar de gemeente Rotterdam niet echt. Natuurlijk is daar ook de horeca gesloten, maar de lieverds hebben picknicktafels in de stad uitgezet waar mensen met eigen drank en eten aan kunnen gaan zitten. Nu zullen u en ik niet zo gek zijn om dat te doen, want de pandemie waart nog steeds rond, maar de verstandelijk wat minder bedeelden maken er gretig gebruik van. Naast dat dit een klap in het gezicht van de horeca is, moeten we niet vreemd opkijken dat de besmettingscijfers voorlopig nog niet omlaag zullen gaan. Nu die terrassen dan, tegen beter weten in, toch open gaan op 28 april, ik geloof van 12.00 tot 18.00 uur, moeten al die zeikerds die godnondeju het al maanden over niks anders hebben gehad dan over terrassen er gaan zitten ook! Al is het 5 graden en giet het pijpenstelen. 

Ik heb het eerder gezegd, en ik zeg het weer, mensen kunnen niet omgaan met een beetje verruiming, een gegeven vinger wordt een hele hand. Er was een proef ergens vorige week in Utrecht waarbij een aantal cafés open mochten. Medewerkers van de cafés hebben in de nacht van zaterdag op zondag een illegaal feest gegeven in 't Oude Pierement, één van de deelnemende kroegen. Maar liefst veertig personen waren er aanwezig. 

Er zijn landen waar een persfotograaf niet zomaar een foto kan maken van een brandje, die zou dan door de daders omstanders worden belaagd. Gelukkig bestaat er in ons land zoiets als persvrijheid. O wacht.....

Dus het kabinet heeft informatie over de toeslagenaffaire doelbewust achtergehouden voor de Tweede Kamer om op die manier verantwoordelijke hoge ambtenaren en politici uit de wind te houden. Het wordt gebracht als groot nieuws, maar eigenlijk kijk ik er niet van op. U? Feit is wel dat naast Mark Rutte nu ook Sigrid Kaag en Wopke Hoekstra onderdeel zijn van leugens en bedrog. Die formatie wordt er één om je vingers bij af te likken. 

Voor het tripje naar Gran Canaria waar plaats is voor 180 personen hebben zich 68.000 would be-proefkonijnen aangemeld. Er is nog niet bekend wie de 'gelukkigen' zijn. De reis begint op 1 mei, dus het zullen mensen moeten zijn die meteen alles uit hun handen kunnen laten vallen qua werk e.d.. 

Je hebt Sidney Smeets, advocaat en Lid van de Tweede Kamer voor twee weken, met een voorliefde voor net iets te jonge jongens en je hebt André Hazes, de efeboseksuele alcoholistische zanger met het rijmwoordenboek die, toen zijn vrouw niet thuis was, de slaapkamer van de vijftienjarige babysit Raggel binnendrong om vervolgens bij haar hetzelfde te doen. Voor de eerste is er pek en veren voor de tweede adoratie en voetstuk. 'Leve de dubbele moraal!', zong Conny Stuart al. 

Boerenoma Caroline (Kèro'lai'n) van der Plas van het spek en bonenpartijtje Boeren Burgers en Buitenlui, wenst niet dat dit tot 'triple B' wordt afgekort. De immer in zwart leren jasje gestoken donderwolk maakte daar een punt van in de Kamer. Vermoedelijk doet het haar teveel denken aan haar kledingmaat triple XL. Zeikwijf zegt u? Nogal. Aan de andere kant zijn mensen die woorden als 'toestraks' gebruiken bij voorbaat al af.

Het demissionair Kabinet wil geen vliegverbod voor India instellen zoals in o.m. USA, Canada, Duitsland en Engeland, want hier is op 26 maart RIVM-advies over geweest. Aantal besmettingen in India 26 maart: 62.291 Aantal besmettingen in India gisteren: 332.730. Ach, de Indiase variant kan er ook nog wel bij. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten