maandag 26 april 2021

Beste ouders

Naast dat te veel ouders hun met name kleine kinderen als prinsjes en prinsesjes zien aan wie het niets mag ontbreken, kunnen sommige ouders plotseling heel irreële verwachtingspatronen hebben betreffende hun leercapaciteiten. Vlinder en Storm die het woordje 'nee' tijdens hun prilste jaren weinig tot nooit hebben gehoord, dienen wel volgens diezelfde ouders een hoge opleiding af te ronden om zo aan de top van de maatschappij te komen.

Een schooldirecteur in Singapore heeft de ouders van leerlingen van de examenklassen een brief gestuurd.

Beste ouders,

De examens van uw kinderen staan voor de deur. Ik weet dat jullie allemaal vurig hopen dat jullie kind het goed zal doen.

Maar onthoud, tussen de studenten die de examens gaan maken zit een artiest voor wie het helemaal niet nodig is om wiskunde te kennen. Er is een ondernemer die niks heeft met geschiedenis of Engelse literatuur. Er is een musicus wiens scheikundecijfers niets uitmaken. Er is een atleet wiens lichamelijke fitheid belangrijker is dan natuurkunde.

Als uw kind topcijfers haalt, fantastisch! Maar als hij of zij dat niet doet, neem dan niet hun zelfvertrouwen en waardigheid van hen af. Zeg hen dat het oké is, het is maar een examen. Ze zijn voorbestemd voor andere grote dingen in het leven. Zeg hen, hoe de uitslag ook zal zijn, dat u van ze houdt en hen niet veroordeeld. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten