zondag 18 april 2021

Omringd door gekken week 16

Benjamin Smith de topman van Air France-KLM wist vorig jaar 7 miljard euro steun los te peuteren bij Frankrijk en Nederland. Het bedrijf sloot het jaar 2020 af met een verlies van 7,1 miljard euro. Toch heeft hij een aandelenbonus van 2 miljoen gekregen. 

Omringd door gekken aanschouwelijk gemaakt: 

Iemand op Twitter: 'Elke vorm van euthanasie is moord! Elk mensenleven is waardig.' Dezelfde persoon op Twitter: 'Terrassen en kroegen open nu! Dan maar een paar doden.'

Na die hele toeslagenaffaire waar een kabinet over gevallen is zou je denken dat de Belastingdienst zaken wel twee tot drie keer controleert. Denk opnieuw. Wederom zijn er ten onrechte tweehonderd mensen te kennen gegeven dat zij hun toeslagen kwijtraken en het geld wat zij tussen 2014 en 2020 hebben ontvangen moeten terugbetalen. De Belastingdienst gaat de fout 'op korte termijn' herstellen. 

Ze lagen in scheiding toen André Hazes overleed, zijn bijna ex-vrouw Raggel nam meteen de rol van treurende weduwe aan en die rol speelt zij nog steeds. Het is nu zeventien jaar geleden en dat wordt gevierd met een tv-documentaire. Dochter Roxanne vernam over het hoe en wat van de documentaire en besloot er niet aan mee te werken en heeft geen toestemming gegeven om privébeelden en opnames van haar en haar vader uit te zenden. Beroepsweduwe Raggel had daar natuurlijk schijt aan, want het levert geld op, dus zijn, tegen de uitdrukkelijke wil van haar dochter, die beelden en opnames tóch in de documentaire opgenomen. 

Heeft u het ook gezien? Alles werd uit de kast gehaald om een aantal proefpersonen weer naar Rhodos te kunnen laten gaan. Tegelijkertijd wordt er nog geen stap extra gezet om die kinderen van Lesbos te halen. 

Van de week begon ik later en kwam langs Action. Daar stond in de regen een rij voor de deur om naar binnen te kunnen voor een half uur winkelen. Een rij. Voor Action. In de regen. 
Eén van die Fieldlab-dingen gaat plaatsvinden in Breda, daar komen 24 april tienduizend (10.000!!) mensen hutje mutje bij elkaar voor een Koningsdag-evenement. Ik wil geen haren splitsen, maar Koningsdag is 27 april. Hoe dan ook, er waren miljoenen(!!) geïnteresseerden, en de allerlaatste kaarten werden geveild via VakantieVeilingen. Er werden bedragen tot aan €15.000 geboden. Ene Justin vertelde dat zijn laatste bod €7400 was, hij wilde tot €8000 gaan en toen er €9500 werd geboden is hij gestopt. 
Ik heb de berichten dat mensen geestelijk in de knoei komen door de maatregelen vanwege de pandemie steeds afgedaan als aanstellerij en een eerste wereldprobleem, maar nu met deze twee verschijnselen zijn mij de schellen van de ogen gevallen. Het volk is langzaamaan krankjorum aan het worden en gaat hele rare dingen doen! In de regen voor een pauperwinkel staan wachten om die goedkope teringzooi te kunnen kopen en duizenden euro's neertellen om met medetokkies los te gaan op Wolter Kroes en Snollebollekes met reële kans om besmet te worden dan wel het virus door te geven, dan ben je geestelijk volslagen van het padje af. 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten