maandag 5 april 2021

Nandi van Beurden is Maria

Eerste Paasdag begon met het voorbereiden van de paasbrunch waarvoor ik vrienden Rick en Chris had uitgenodigd. We hebben genoten van een tafel vol met heerlijkheden en het weer eens lekker bijkletsen met elkaar. Het weer knapte op dus hebben we een fijne middagwandeling gemaakt door het oude gedeelte van Capelle langs de IJssel, weer thuis was het tijd voor een wijntje en normaliter zouden we dan in één van de leuke restaurantjes in de buurt een hapje gaan eten, maar omdenkend als we zijn in de huidige situatie hebben we eten laten komen, deze keer van het Indonesische restaurant Rasa Sayang. 

's Avonds kwam de finale van 'Op Zoek Naar Maria', dat hebben zij ook gevolgd, maar de avondklok stond in de weg dat we dat gezamenlijk konden kijken, dus zijn ze om acht uur richting huis gegaan om op tijd te zijn voor het programma. Ik vond het heel fijn dat het programma zeven weken geleden weer begon. Ik ben niet zo van de talentenshows, maar deze zoektocht naar talent is anders. De tien meisjes die er aan meedoen hebben sowieso stuk voor stuk een groot talent en ze krijgen van de jury positieve feedback waarmee ze iets kunnen. Als kijker leer je er ook van. 

Zeven weken geleden opende Nandi van Beurden de show met een lied uit 'Cabaret' en vanaf het eerste moment was zij voor mij de meest logische kandidaat om de rol van Maria von Trapp te gaan spelen. En dat gevoel werd met de week sterker, waarmee ik niets wil afdoen aan de andere dames, want wat een geweldige talenten hebben wij als kijkers kunnen zien, wat heb ik daar intens van genoten. Maar Nandi had voor mij alles wat Maria hoort te hebben, een jonge vrouw die het kind in zichzelf heeft bewaard, kind is met de kinderen, hier en daar wat naïef maar gaandeweg ook meer verantwoordelijkheid neemt en haar gevoel achterna gaat. In de nummers die Nandi in de loop van de weken zong kwamen al die verschillende aspecten heel goed naar voren. En gisteren won zij dan uiteindelijk de zoektocht en mag zij de rol van Maria gaan spelen in "The Sound Of  Music".

De nummer twee die net niet heeft gewonnen, Natascha Molly, is pas afgelopen jaar afgestudeerd aan het Muziektheater Fontys, en heeft in deze reeks zo goed kunnen laten zien wat ze in huis heeft, dat ik er zeker van ben dat zij binnenkort zal schitteren in het theater, als die weer open mogen. Ik meende zelfs dat Carline Brouwer, jurylid en regisseur van de "The Sound Of Music" zei dat ze Natascha 'mee zou nemen' voor wellicht ook een rol in de musical of iets anders wat op stapel staat. Maar, zoals gezegd, alle tien de meisjes zijn top of the bill. 

En hoorde ik Frits Sissing nu zeggen, tot de volgende reeks? Ik hoop het wel, want ik vind de 'Op Zoek Naar...' shows enorm leuk om te zien. 

Nandi van Beurden.

Tien top talenten. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten