maandag 31 mei 2021

10 Jaar Aidan's World #6

Nederlanders en zon is en blijft een wat problematische relatie. Dat was, gezien het blogje hieronder, tien jaar geleden ook al zo en nog steeds. Er is een bepaalde groep die bij alleen al bij het vermoeden van zonnig weer direct de barbecue tevoorschijn haalt. Zelf vlees, veel vlees, bakken op een met houtskool aangewakkerd vuurtje is voor hen het summum. Ook zijn velen helemaal niet (meer) bezig met welke kleding bij hun bodytype past als de temperaturen stijgen. Alle taboes, voor zover die er al waren, worden overboord gegooid. Naast, zoals onder beschreven, de open schoenenetiquette met voeten te treden (pun intended) schuwt ook de ouder wordende mens het niet om veel, heel veel, nou ja, gewoon te veel, huid te tonen. 

Daar waar sommige jongeren nog wel weg komen met een naveltruitje, singlets en korte broeken menen mensen waarvan de elasticiteit van de huid zichtbaar heeft afgenomen zich ook en publique te kunnen vertonen in niets verhullende kledij als hun lichaam dat eigenlijk niet meer toestaat. Een naveltruitje waaronder vetrollen vandaan komen met ergens verborgen tussen twee rollen een navelpiercing is een vrij onsmakelijk gezicht. Ook vrijgekomen 'tot ziens-armen' zijn zelden een feest voor het oog. Over ongepedicuurde artrosevoeten in open schoeisel heb ik het tien jaar geleden al gehad. 

Ook afgelopen zaterdag, de eerste dag met zonnestralen heb ik al de meest onprettige zaken voorbij zien komen. Ik heb zelf ook mensen gekend die meteen naar korte broek en slippers grijpen, sterker nog er werden dagelijks foto's van gemaakt en aan de wereld getoond. Ach, we kennen allemaal in vrienden- en kennissenkring die ene die als enige misplaatst kortgebroekt op slippers verschijnt, soms gecomplementeerd met een mouwloos bovenstuk. Paradijsvogels, gotta love them.  

Zelf heb ik vanwege het een half jaar niet sporten, zoals u weet, een tijdelijk vetschort en zal dientengevolge ervoor zorgen dat anderen niet met dit wanstaltige beeld worden geconfronteerd, ook al beginnen de temperaturen te stijgen. 'If you got it, flaunt it' is een bekend gezegde, en daar ben ik het helemaal mee eens, 'but if you haven't, please don't', zou ik er aan toe willen voegen. Er is zoveel mogelijk om je op smaakvolle wat ingetogener wijze toch naar warme temperaturen te kleden. Maar ik besef me terdege dat ik een roepende in de woestijn ben in deze.

donderdag 21 april 2011

Happy Feet

Nu het weer langzaam aan wat beter wordt verschijnen de eerste slippers en sandalen weer in het straatbeeld. Het is in alle lagen van de bevolking een wijdverbreid misverstand dat je rücksichtslos jezelf in open schoeisel kan vertonen.Daar dienen wat voorbereidingen aan vooraf te gaan: knippen, vijlen, verzorgen, smeren, kortom: pedicuren. Een MAJOR turn off zijn overigens sokken (ja ook sneakersokjes) of pantykousjes in open schoenen, dat dient net als Crocs en Birkenstocks alleen als wandelend voorbehoedmiddel.

Laten we dus met elkaar afspreken dat we de 'open schoenenetiquette' zullen handhaven en naleven, dan, wordt het voor iedereen een leuk zomerseizoen zonder onverwachte beelden die zich op je netvlies vasthechten.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten