zaterdag 8 mei 2021

Onmogelijke duetten

Vriendin Anke weet het van me, ik kijk niet zo heel veel tv en eigenlijk alleen naar de zenders van de Publieke Omroep, vandaar dat ze me een tijdje terug opmerkzaam maakte op een nieuw programma op SBS 6 'Onmogelijke Duetten'. Afgelopen zondag was de eerste uitzending en ik kan u zeggen ik ben om.

Het gegeven is even simpel als briljant. Nederlandse zangers en zangeressen kiezen een artiest uit die zij bewonderen, maar die je niet even opbelt om een duetje mee te zingen omdat ze of wereldberoemd zijn of niet meer onder ons, hence de titel van het programma. Nick en Simon presenteren het en vorige week had ik direct al prikkende ogen van de keuze die Typhoon had gemaakt. Hij was als eerste en zong 'What A Wonderful World' met Louis Armstrong. Ook was Ruth Jacott één van de Supremes en zong Danny de Munck met Tom Jones. Bijzonder is dat de artiest in kwestie het eindresultaat ook pas ziet als wij het zien.

Het is weergaloos knap gedaan. De makers zorgen dat de artiest wordt gemonteerd in het optreden van hun keuze en daarbij moet rekening worden gehouden met de kleuren die vooral bij oudere opnames heel anders zijn dan nu, schaduwen, belichting, achtergrond, kortom er gaat heel veel werk in zitten en dat is ook te zien. Morgenavond is de tweede uitzending en ik verheug me er zeer op. Ik kan u dit programma van harte aanbevelen.

Ook al ben ik geen zanger heb ik mijn gedachten laten gaan over met wie ik een onmogelijk duet zou willen zingen. Nu is voor mij iedereen onmogelijk, maar de eerste naam die bij me opkwam was die van Mama Cass Elliot en haar liedje wat mijn levensmotto is: 'Make Your Own Kind Of Music'. Cass weet mij altijd te ontroeren met haar liedjes maar vooral door haar stem. Ze is helaas in 1974 al overleden en is maar 32 jaar geworden.

Mama Cass Elliot.



                      'Make Your Own Kind Of Music'. Als het clipje niet te zien is klik dan hier


Geen opmerkingen:

Een reactie posten