zondag 9 mei 2021

Omringd door gekken week 19

Wat barmhartig van de gemeenteraad in Oegstgeest, dat 175 statushouders mogen gaan wonen in een gebouw achter het gemeentehuis. Maar er moet volgens het CDA wel aan een aantal voorwaarden voldaan worden, w.o. dat de bewoners die naar de winkels in de De Kempenaerstraat willen, niet de kortste route nemen door het Wilhelminapark, maar om willen lopen over de Endegeestlaan. Dit vanwege 'gevoeligheden in de wijk'. Waarmee de bewoners van het villaparkje worden bedoeld die zich de afgelopen maanden massaal gekeerd hebben tegen de komst van de statushouders. 

Afgelopen week hebben beschaafde mensen de doden herdacht op 4 mei en op 5 mei er bewust bij stilgestaan dat we bijna 8o jaar in vrijheid mogen leven. Maar Forum voor Democratie en nog wat andere donkerbruine groeperingen in de samenleving vonden het nodig om hun fascistische extreem rechtse visie ook in deze week te ventileren en de pandemie en de maatregelen te vergelijken met de Tweede Wereldoorlog met een leus: 'Op 5 mei herdenken we 75 jaar vrijheid 1945-2020' Met hetzelfde lettertype en dezelfde opmaak die het Nationaal Comité 4 en 5 mei gebruikt. 

Voor het immer in vrolijke kleuren uitgedoste legioen van de Amsterdamse voetbalclub Ajax, gelden, net als blijkbaar bij alle voetbalsupporters, andere regels dan voor de rest van de maatschappij. Daar heeft zo'n lullig pandemietje geen invloed op. Als sardientjes in een blik dromden ze samen, onderwijl ongearticuleerde klanken uitstotend, om te vieren dat hun club iets had gewonnen. Voor de gezelligheid is er ook nog een fotograaf in elkaar geslagen. Dat dit volk malkander besmet, heeft toch iets van schuld en bult. Maar het zijn net mensen, dus ze doen boodschappen, gaan naar school en sommigen hebben zelfs werk, waar ze hun besmette aerosolen fijn in de rondte kunnen sproeien. 

Wat is dat toch steeds met die ouwe vellen van 50PLUS? Eén been in het graf en maar bakkeleien, mekaar de poten onder de stoel weg zagen en moddergooien over en weer. Geen wonder dat ze van vier naar één zetel zijn gegaan bij de laatste Tweede Kamerverkiezingen. Nu is het weer fractievoorzitter Liane den Haan die zich gesaboteerd, gepest en geïntimideerd voelt n.a.v. de verkiezingscampagne van de partij. De stokoude Jan Nagel blijkt voor Liane er één aan haar doodskist te zijn vanwege zijn dwingende wijze van manipuleren. En nu stapt Liane op en neemt haar zetel mee. De Nagel aan haar doodskist viel het kunstgebit uit de mond toen hij 'na intensief speurwerk' er achter kwam dat Liane al voor de Tweede Kamerverkiezingen de domeinnamen groepdenhaan.nl en lijstdenhaan.nl had laten registreren. Maar dat bleek niet Liane te zijn maar cabaretier Tom Lash, die totaal geen connectie heeft met Liane, maar de bui al zag hangen bij de kiftende bejaardenclub. Gewoon voor de grap, en omdat hij het hilarisch vindt dat dit scenario nu werkelijk plaatsvindt heeft hij ook de domeinnaam partijdenhaan.nl erbij genomen, niet om Liane geld af te troggelen, maar het idee dat ze een berichtje zou moeten sturen om voor vijf euro de domeinnamen over te kopen is natuurlijk té leuk. 

Toegangstesten om naar bioscoop, museum, restaurant en weet ik wat te kunnen gaan? Hell to the no! Dan ga ik gewoon niet. Dat is al maanden zo en bevalt prima. Ik vertoon me er wel weer als het gewoon met gepaste afstand e.d. kan. 

Als u dit leest, is de op hol geslagen Chinese raket die met een snelheid van 27.600 kilometer per uur door de ruimte schiet en zaterdag of zondag ergens op de aarde zal neerstorten, in ieder geval (nog) niet op uw hoofd terecht gekomen. China zegt dat de meeste onderdelen van de ruim 20 ton wegende raket zullen verbranden als deze weer in de atmosfeer komen en acht de kans dat er schade op land zal worden aangericht zeer klein. Maar ja, China hè, dat land neemt het niet zo nauw met de waarheid.

3 Oktober is het Leidens Ontzet, maar nu al heeft men meegedeeld dat er dit jaar drie soorten hutspot zullen worden geserveerd. De reguliere van aardappelen, peen, ui en klapstuk, maar ook een vegetarische en halal variant. Drie, twee, één....De Gerda's en Arie's zijn vijf maanden voor het zover is al helemaal over hun toeren: 'TrAdItIe!! PuRe DiScRiMiNaTiE!! zE pAkKeN aLlEs VaN oNs Af!! Nou nee Gerda, er komen juist keuzes bij, en Arie, de originele hutspot uit 1574 was bereid met pastinaak in plaats van aardappels, die kenden men hier toen nog niet, en een stukje vlees er apart bij was er destijds ook niet, dus als je écht de traditie zo hoog in het vaandel hebt.... Dit is gewoon anderen misgunnen ook deel te nemen aan de feestvreugde. 



2 opmerkingen: