dinsdag 11 mei 2021

Vaccinatie

Het hele vaccinatieproces, ik hou me er niet zo mee bezig. Vanaf het begin werden verschillende groepen naar voren geschoven die ten gunste van andere groepen weer net zo makkelijk opzij werden gezet om het nog maar niet te hebben over groepen die zich achtergesteld voelden en dat duidelijk lieten merken. Maar als ik het goed begrepen heb zou ik zomaar binnen afzienbare tijd een uitnodiging voor vaccinatie kunnen ontvangen. Sta ik voor honderd procent achter het vaccineren? Nee. O, dus dan sta ik voor honderd procent achter het niet vaccineren? Nee. Ik ben zwevende.

Voor al die mensen die denken na de prik(ken) weer knuffelend en schurkend tegen anderen aan het leven van voor de pandemie naadloos te kunnen oppakken heb ik een teleurstellende mededeling. Ook na gevaccineerd te zijn kun je nog gewoon besmet raken, je wordt er alleen minder ziek van, maar je kunt nog steeds, en daar komt mijn stokpaardje weer, anderen besmetten. Moeder Natuur is vasthoudend in haar missie. Dus wat dat aangaat heb ik zo mijn twijfels over het nut van de vaccinaties en ook dat het op een gegeven moment gewoon uitgewerkt is, en/of er komen nieuwe mutaties waartegen het vaccin überhaupt niet helpt.

Aan de andere kant zie ik de mensen die er met gestrekt been ingaan en heel erg tegen zijn, dat zijn vrij rare mensen met heel vreemde ideeën in het algemeen en over de pandemie en alles wat daar mee samenhangt in het bijzonder. Daar herken ik me sowieso niet in. Het enige wat zij bewerkstelligen is dat ik uitroep steek die naald er maar in. Maar wat doet zo'n vaccinatie op de lange termijn? Heel mijn leven heb ik er voor gewaakt dat er niet zomaar van alles in me werd gespoten (pun intended), dus waarom zou ik me nu met de andere lemmingen gedwee laten prikken? Hoe snel vergeten we het DES-hormoon wat een zwangerschap zonder problemen beloofde en massaal door artsen werd voorgeschreven in de periode 1947-1976 en wat hele nare gevolgen had voor de kinderen van vrouwen die dit hormoon gebruikt hebben. 

Ik wacht gewoon de oproep af en als ik vergeten word zal ik me niet zelf aanmelden. Ik zal zien welk vaccin mij is toebedeeld, dat vind ik wel een dingetje, en naar aanleiding daarvan mijn lieve dierbare vriend Robert in Engeland die iets heel erg vooraanstaands is in de medische wereld eens consulteren. Dat heb ik hem een poosje terug al gevraagd en hij antwoordde dat ik dat te allen tijde mocht doen. Hijzelf is wel al gevaccineerd dus ik kan zijn advies wel raden. Het feit dat hij dat heeft laten doen laat de wijzer meer doorslaan naar wel vaccineren, maar zoals gezegd ik blijf er wat huiverig voor. Voor het opheffen van de maatregelen doe ik het in ieder geval niet, mij persoonlijk raken ze niet zo heel erg, ik vind het eigenlijk wel lekker rustig zo. En wetend dat die vaccins besmettingen niet voorkomen, enkel de gevolgen ervan voor de gevaccineerde wat afzwakken, waardoor je als gevaccineerde anderen gewoon nog kunt besmetten, zal ik maatregelen als afstand houden, geen grote groepen, handen wassen, e.d. na eventuele vaccinatie uit mezelf nog gewoon blijven volhouden. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten