zondag 16 mei 2021

Omringd door gekken week 20

Nu heb ik niet zoveel (lees: niks) met voetbal en alle rituelen eromheen, maar het is toch niet gewoon dat als een voetballer aan het werk is er dan twee klapharken, verkleed als postbezorgers, zijn woning binnendringen om vervolgens zijn vrouw en kinderen vast te binden en hun mond met tape af te plakken om er met verschillende eigendommen en geld vandoor te gaan? Dat is wat het gezin van voetballer Eran Zahavi is overkomen. 

Wie corona heeft gehad kan er langdurige klachten aan overhouden. Bedrijfsartsen kunnen daar, naar eigen zeggen, niet mee omgaan. Werkgevers erkennen het ziektebeeld niet of hebben er geen begrip voor, zodat de bedrijfsartsen druk voelen vanuit die hoek. Nu weet ik dat in de detailhandel men überhaupt elke ziekmelding per definitie in twijfel trekt en dat zal bij ander branches vaak niet anders zijn. Maar hebben bedrijfsartsen niet ook gewoon de eed van Hippocrates afgelegd?

'Digital green certificate' heeft u al geprobeerd dit een aantal keer snel en foutloos achter elkaar te zeggen? Mij moet u niet rekenen, ik hakkelde bij één keer al. Het moet de uniforme reispas worden waarmee je binnen de EU kunt aantonen gevaccineerd, negatief getest of hersteld bent van het coronavirus. Maar ja, wie gaat er in godsnaam de grens over? Die kleurcodes, die op elk moment ook weer kunnen veranderen. Groen, geel, maar ook het gevaarlijke oranje en zelfs 'donkeroranje landen'. En dan kunnen landen besluiten helemaal geen Nederlanders te willen omdat we zelf ook nog altijd 'donkeroranje' zijn. Waar ik me intens vrolijk over kan maken is dat al die Gerda's en Arie's die met rood aangelopen gezichten en opgezwollen aderen in hun nek tegen vluchtelingen zijn, mogelijk nu zelf niet welkom zijn in het all inclusive (strand)vakantieland van hun keuze. God zal ze horen brommen. En wij ook ben ik bang. 

Mark Rutte beloofde 'radicale ideeën', nou dat viel nogal tegen, maar ja, als je dan ook in één adem zegt dat je 'niet opeens alles anders gaat doen', is de betekenis van het woord radicaal je niet helemaal duidelijk. 

Ach, het Forum "geen LPF toestanden!!" voor Democratie. Hoe rechtser en extremer, hoe groter de ego's en als je dan een soort stripfiguur als fractievoorzitter hebt die in een naar lavendel geurende eigen werkelijkheid leeft waarin alles om hem draait dan had u er gerust geld op kunnen inzetten dat het er zou gaan rommelen. Voor drie leden uit zijn partij is het donkerbruine gedachtegoed van onze poldernazi te extreem, zij kiezen voor een wat lichtere tint, zodat men in de politiek aan de (extreem) rechtste kant inmiddels kan kiezen uit vijftig verschillende tinten bruin. 

Als enige land in de EU ligt Nederland dwars bij de verplichte gratis PCR-test. Want men vreest dat bedrijven die de coronatests aanbieden strak de dupe worden. Ja, dat kunnen we vanzelfsprekend niet hebben. De dupe zijn is enkel voorbehouden voor het gepeupel. U weet wel zoals bij die toeslagenaffaire e.d.. Zij die dat mede veroorzaakt hebben zijn daar ook niet de dupe van. Dat zou wat moois zijn zeg! Veel te radicaal. 

De in 1778 opgerichte Britse warenhuisketen Debenhams moet na 243 jaar zijn deuren sluiten. De in 1993 opgerichte Nederlandse pauperwinkelketen Action wil dit jaar 300 winkels openen in heel Europa. In die twee zinnen zit de triestheid van de huidige maatschappij besloten. 






Geen opmerkingen:

Een reactie posten