zondag 2 mei 2021

Omringd door gekken week 18

Ik zag een preview van een programma op tv en ik dacht dat het een nieuw satirisch programma betrof, maar niets bleek minder waar. Er is op de Nederlandse tv, op de publieke omroep nota bene, een programma waarin bekende Nederlanders van alles in hun mond stoppen om te weten te komen of het chocolade is. Een uur lang! 'Showcolade' is de titel van deze jolijt. De debilisering van het programma aanbod gaat met rasse schreden.

Martin Vizcarra, de voormalig president van Peru, is positief getest op het coronavirus. Het feit dat hij een half jaar geleden is voorgedrongen bij het krijgen van een vaccin legt twee dingen bloot: karma is niet te ontlopen en de vaccins werken toch niet zo heel goed of maar voor een korte tijd tegen het virus.  

Toen Mark Rutte, voordat de nótulen waren vrijgegeven, zei dat er niets onoorbaars is gebeurd, wisten u en ik al dat er iets onoorbaars heeft plaatsgevonden. Zo staat er o.a. in te lezen dat de precedentwerking wel eens breder zou kunnen zijn dan alleen voor de Belastingdienst en het UWV, en dat zulks dient te worden voorkomen. Dat er mensenlevens worden kapot gemaakt is daar dus ondergeschikt aan. Ferd Grapperhaus bood Menno Snel aan om samen met Wopke Hoekstra mee te denken hoe hij ermee weg zou komen om de Kamer niet volledig te informeren en net kan doen of hij toch een feitenrelaas heeft gestuurd. Beseft u even dat dit dezelfde mensen zijn die een pandemie managen.

Ach, zag u het met koningsdag? De parken waar mensen en masse schouder aan schouder van het mooie weer aan het genieten waren? Daags erna gingen de versoepelingen in en waren er rijen voor winkels als IKEA, Action en Primark. Ook voor een plekje op een willekeurig terras stonden mensen in de rij. Bent u nu ook zo benieuwd naar de besmettingscijfers en ziekenhuisopnames al dan niet op de IC na, pak 'm beet, een week of twee?  

Pepijn van Houwelingen van Forum voor Democratie vindt mensen die in deze pandemische tijden vrijwillig op reis gaan en vervolgens 10 dagen verplicht worden in quarantaine te gaan gelijk staan aan de Jodenvervolging in de bange jaren 40-45. U weet wel, toen ze Joden tot in hun huizen opspoorden, afvoerden in veewagons en in kampen mishandelden en vermoordden. 

Dreetje Hazes heeft een nieuwe single : 'Kleine Grote Vriend'. Nee, daar gaat het níet over, en haal uw gedachten uit de goot. Maar op tekst van John Ewbank (Ieuwbank) bezingt het kind over zijn eigen kind wiens moeder hij voor de zoveelste keer heeft verlaten, deze keer voor een soort opblaaspop. Platvloerse teksten schrijven vol platitudes en vals sentiment is John wel toevertrouwd, zie het complete oeuvre van Marco Borsato. De Hazesjes, op de Tokkies na Nederlands bekendste asociale familie, hebben met de vuile was buitenhangen een prachtig verdienmodel aangeboord, want het wordt door hun veelal met hetzelfde sop overgoten achterban geslikt als zoete koek. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten