zondag 30 mei 2021

Omringd door gekken week 22

Delen in iemands geluk en blijdschap is voor veel mensen blijkbaar moeilijk. Een foto van zanger Damiano van Måneskin, de winnaar van het Eurovisie Songfestival, tijdens de puntentelling in de greenroom, waar hij een glas wat in het enthousiasme gebroken op de grond lag opruimde, is in de media gekomen met daarbij de mededeling dat hij een lijntje coke snuift. Klakkeloos werd dit gedeeld en ging het de wereld over. De man heeft vrijwillig een drugstest ondergaan en het bleek natuurlijk helemaal niet waar te zijn.

Dus de Wit-Russische dictator Aleksandr Loekasjenko heeft gewoon de opdracht gegeven om een passagiersvliegtuig van Ryanair die op weg was van Griekenland naar Litouwen te kapen en het te dwingen om op Wit-Russisch grondgebied te landen om daar de blogger en journalist Roman Protasevitsj en zijn vriendin Sofia Sapega eruit te pikken en hen te arresteren. Staatsterrorisme dus. Die andere dictator Vladimir Poetin, u weet wel die een vergiftiging meer of minder niet schuwt, heeft vrijdag een ontmoeting met Aleksandr gehad. Even bijkletsen als dictators met lange tenen onder elkaar en misschien wat tips uitwisselen over hoe je als chronische trots gekrenkte wraak kunt nemen.  

Een volwassen vrouw is in een dierentuin in Texas over het hek van het slingerapenverblijf geklommen om de dieren te voeren. Naast het feit dat zij ziektes bij zich kan dragen (o.m. Covid 19) die ze kan overbrengen op de apen, volgen de apen ook een speciaal dieet en kunnen ze darmproblemen krijgen. Van minder belang is dat de apen best gevaarlijk zijn en heel sterk en haar hadden kunnen verwonden. Er wordt vanzelfsprekend aangifte tegen het mens gedaan. Ik zou een levenslang toegangsverbod tot in de vierde generatie na haar ook billijk vinden. 

Niets blijft ons bespaard, er komt een documentaire over het leven van Dreetje Hazes. Veertien maanden van zijn leven zijn door de makers vastgelegd. Ik mag toch hopen dat het door één of andere RTL-zoveel zender wordt uitgezonden en niet op de NPO waar goed bekeken programma's moeten verdwijnen of ingekort worden vanwege 'het toekomstbestendig maken van de programmering in het licht van de brede programmavernieuwing'. Dat kan een blik in het leven van onze nationale plebejer toch niet zijn?

Dilan Yeşilgöz-Zegerius is onlangs beëdigd als staatssecretaris van Economische zaken en Klimaat. Dit is de vrouw die nog niet zo lang geleden zei: 'Het werk begint nu pas. Geen tijd voor klimaatdrammers, het gaat voor de VVD erom wat het beste is voor ons land en Nederlanders'. Zou ze de rechter die Shell heeft verplicht de uitstoot van CO2 sneller terug te dringen ook een klimaatdrammer vinden?

Booking.com heeft vorig jaar ruim honderd miljoen coronasteun gekregen. Vanwege corona vielen de inkomsten van Booking.com tegen, met direct gevolg dat de top dan geen aanspraak zou kunnen maken op extra's. Maar door flukse aanpassingen van de regels staan bonussen ineens los van de financiële prestaties en zijn de miljoenenbonussen (ca. 28 miljoen) voor de top van het bedrijf, dank God, gelukkig veilig gesteld. Denkt u nog even aan die bijstandsgerechtigde die vanwege een tas met boodschappen van haar ouders als een criminele fraudeur werd bestempeld. 

Hoewel een ruime Kamermeerderheid heeft gevraagd om homogenezingstherapieën zo snel mogelijk strafbaar te stellen, omdat het godbetert 2021 is, komt het kabinet nog niet met een verbod. In plaats daarvan wordt ingezet op een gedragscode en 'steunpunten' voor lhbt'ers. Wow. Serieus?





Geen opmerkingen:

Een reactie posten