dinsdag 27 juli 2021

De dag waarvan ik wist....

Alleen had ik gehoopt dat het wat eerder zou zijn dan twee maanden na de melding van de lekkage, maar gisteren was het dan zover. Ik had me zo voorgesteld dat er een hele ploeg zich op het rampgebiedje zou storten, maar er kwam slechts één mensch. Deze mens was de sloper, hij heeft eerst samen met mij de wasmachine uit de badkamer getild en deze in de entertainmentbibliotheek aan de overkant van de badkamer gezet. Het is slechts twee meter verder, maar ik kan dat niet alleen. Vervolgens heeft hij alle sanitair en de tegels weggehaald, met name de vloer ging met nogal veel lawaai gepaard. Later kwam er nog een collega hem helpen om alle puin weg te dragen. Dat bleek de tegelzetter te zijn die van de week zal komen.

Omdat de hele vloer en de muren zo vochtig zijn, hence de lekkage, is er een bouwdroger geplaatst die alle vocht uit muren en vloer trekt. 's Avonds als ik naar bed ga gaat ie uit want het is nogal een kabaal, de andere morgen zet ik 'm weer aan. Vandaag komt de loodgieter die, naar ik vermoed, de lekkage zal opsporen en herstellen. Ik zal er niet bij zijn, ik mag werken, maar hij zou er voor achten zijn. De tegelzetter die ik dus al gesproken heb gaat, als het voldoende gedroogd is, woensdag en donderdag tegelen en ook hij is er voor achten. Vrijdag ben ik vrij, maar dan gebeurt er volgens hem niks, omdat de tegels moeten drogen.

Maandag gaat er gevoegd worden en dan komt dinsdag iemand om het sanitair aan te brengen. Dit is het scenario als er verder niks geks ontdekt gaat worden qua lekke waterleidingen op onbereikbare plaatsen of zoiets. Dit zijn natuurlijk niet de mannen die zich verder bekommeren om het plafond, het muurtje en de vloeren die, door de lange tijd tussen de melding van de lekkage en het daadwerkelijke actie ondernemen, door het vocht zijn beschadigd. Ik heb zo het sterke vermoeden dat ik dat zelf weer even in herinnering moet gaan roepen, ook al werd me gezegd dat er naar gekeken zal worden nadat de badkamer weer helemaal in orde is. Ik ken mijn pappenheimers van de woningbouw en hun aannemers. Vandaar dat ik bij nader inzien ook blij ben dat de vloerbedekking voor slaapkamer en gangetje pas in september gelegd zal gaan worden. 

Adem in, adem uit en het komt allengs allemaal weer goed.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten