woensdag 28 juli 2021

Sleuf

De loodgieters kwamen gisteren, en zij twijfelden meteen of het wel de badkamer was waar de lekkage zijn oorsprong vindt. Er werd gewezen op het onogelijke buisje in het hoekje van de badkamer. 'Dat loopt door de vloer van het gangetje via de slaapkamer en de kast naar het toilet beneden' deelde één van de mannen mij mede. 'Ik ga meteen bellen'. Ik wenste ze succes en een fijne werkdag en zij mij ook.

In de pauze bleek ik gebeld en de voicemail was ingesproken: de loodgieter. Dat kan nooit een goed teken zijn. Hij wilde iets met me bespreken of ik hem even terug wilde bellen. Hij had het bij het rechte eind, het lek zit in de waterleiding die in de vloer van gang, etc ligt. Die waterleiding zit er al sinds de oplevering van het huis, ergens begin jaren zeventig van de vorige eeuw. Zij gingen de badkamer zover afmaken en of ik voor vandaag ruimte wilde maken in gang, slaapkamer en kast want ze gingen een sleuf maken om het te gaan repareren. Alles schuift nu een dag door, vandaag gaan zij dat doen en de tegelzetter komt dan donderdag en vrijdag, als het goed is, want wat ik aantrof toen ik thuis kwam was op z'n minst verbazingwekkend te noemen, maar schokkend dekt de lading meer.

Ze hebben de loze leidingen die in de slaapkamer nog steeds zaten voor een wastafel die er ooit heeft gezeten verwijderd, dit bleek teveel voor de met water volgezogen muur zodat er een heel stuk uit is en ik vanuit de slaapkamer zo de badkamer in kan kijken en vise versa. Vervolgens is er bij het stukje leiding wat er moet blijven zitten i.v.m. de boiler beneden in de keuken door hen gelast, en wel zo dat het behang is verbrand, gescheurd en zwart geblakerd. Op dat moment begonnen flarden van het lied 'De Afgekeurde Woning' van ons aller Johnny Jordaan door mijn hoofd te gaan.

Nogmaals de lekkage heeft twee maanden kunnen voortduren vanwege het gebrek aan inzicht van hen die er wat aan moeten doen. Vandaag ontvang ik de heren loodgieters en zal ze vertellen dat ik niet heel erg blij ben met de door hen veroorzaakte ravage en wat zij denken er aan te gaan doen. Hun collega tegelzetter heeft weinig te tegelen als er stukken muur weg zijn. Ik heb ruimte gemaakt voor ze om de sleuf te maken en ik houd mijn hart vast hoe ik vanavond mijn woning terugvind. 

Maar mijn relativerend vermogen doet me inzien dat de mensen in Limburg, België en Duitsland het veel erger hebben dan ik, die zouden maar wat graag ruilen met zo'n lekkage. En zoals ik gisteren al tegen een vriend zei: 'Over drie jaar moeten we hier hartelijk om lachen zo van 'weet je nog van die lekkage, wat een toestand was dat!''. Dat neemt niet weg dat het laatste woord hier nog niet over gezegd is, ik geef hen de gelegenheid om het op te lossen, en zo niet kan ik dit soort blogs ook schrijven met namen en rugnummers van bedrijven, eisen om de commander in chief te spreken, het juridisch aankaarten of naar het programma 'Kanniewaarzijn' van Astrid Joosten waarin Leo Alkemade mij dan speelt en Plien van Bennekom de vilein fake-vriendelijke bewonersconsulent. Ik hou u op de hoogte. 

Zo, dat is gelast....


Hier kijkt u vanuit de slaapkamer in de badkamer
vanwege het stuk muur wat er uit is gevallen. 

Hier komt de sleuf, vanaf het gangetje de slaapkamer in
en dan rechts achteraan de kast in naar beneden.


 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten