dinsdag 13 juli 2021

Herinnert U zich deze nog? #178

LOBO
"CARIBBEAN DISCO SHOW"
1981
Aantal weken: 12
Hoogste positie 1
Mocht de video niet te zien zijn, klik hier.
 

In 1981 barste de Stars on 45 rage los. Ontstaan in Nederland werd het een wereldwijd fenomeen om hits van één artiest of verschillende artiesten in medleyvorm op een discobeat op te nemen. Soms deden de betreffende artiesten het zelf, maar vaak ook, zoals bij Stars on 45 waren het anderen die het deden.

Docent Imrich Lobo trad al op, veelal met zijn gitaar en vertolkte daarbij Harry Belafonte hits. In 1980 kwam er een album van hem uit, maar in 1981 ging het goed los met de single 'Caribbean Disco Show' waarin Lobo het beproefde Stars on 45 concept losliet op de hits van Harry Belafonte. Een regelrechte hit wereldwijd. 

Dat hij onder de naam Lobo, wat zijn eigen achternaam is, optrad gaf in het buitenland, met name in Engeland, wat verwarring omdat er in de jaren zeventig de Amerikaanse singer songwriter Roland LaVoie was die Lobo als zijn artiestennaam had en enige hits had gescoord. Bij 'onze' Lobo's optreden bij het Britse 'Top Of The Pops' werd dat middels een tekstbalk onder in beeld uitgelegd. 

Hij kreeg het druk met optredens en kon het artiestenleven niet meer combineren met zijn vak als leraar. Hij koos ervoor om fulltime zanger te worden. Er kwamen nog meer hits volgens hetzelfde recept. 'Lobo's Gospel Show' en 'The Soca Calypso Party', maar hoelang kun je dat uitmelken? Na een paar jaar koos Lobo er weer voor om als docent natuur- en scheikunde aan de slag te gaan. Momenteel op een school in Schiedam, maar bij gelegenheid pakt hij zijn gitaar en microfoon ter hand om nog eens een lekker moppie te zingen en ook dan komt zijn nummer één hit van toen voorbij. En ja, hij heeft Harry Belafonte ontmoet. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten