zondag 4 juli 2021

Omringd door gekken week 27

Naast Polen en Hongarije moet ook Turkije onder leiding van dictator Recep Erdoğan niets hebben van de lhbt-gemeenschap. De Pride optocht is er met harde hand neergeslagen met traangas, weggesleepte mensen en arrestaties. Er zijn gewonden gevallen. Dus ja, Pride is nog steeds nodig ook hier in ons land om op z'n minst solidariteit en steun te tonen aan de mensen in dit soort landen gerund door extreem rechtse dictators.

'Veeg ons maar weg, wrijf ons maar uit
We zijn een vlek op 't schone tafellaken van de nette erotiek
Voor ons geen achtergrondmuziek
Maar de stilte en de schaduw van het portiek'

Dit zong Willem Nijholt op tekst van Annie M.G. Schmidt in de jaren zeventig in de musical 'Foxtrot', gesitueerd in de jaren dertig. Helaas is het nog steeds actueel. 

De Hongaarse dictator Viktor Orbán die de grenzen van zijn land potdicht houdt, wil die grenzen gaan openstellen voor burgers van Westerse landen die 'het neoliberalisme, de politieke correctheid en de goddeloosheid' in hun land willen ontvluchten. Thierry zou daar zijn Forumgebiedje kunnen gaan oprichten, Geert met zijn Hongaarse vrouw zijn vermoedelijk hun koffers al aan het pakken en beider achterban hebben de cursus Hongaars voor beginners waarschijnlijk al besteld. Want deze uitnodiging naar het paradijs zullen ze allemaal met beide handen aangrijpen. 

Ik hoorde dat Nederland niet meer in de competitie zit. Dat hebben ze goed gedaan om net nu men had besloten om grote schermen te gaan plaatsen terwijl de deltavariant aan het oprukken is ermee te stoppen. Ik neem aan dat Frank de Boer alom geprezen zal worden vanwege zulk groot maatschappelijk inzicht. 

Miloš Zeman de president van Tsjechië is het helemaal eens met de lhbt-wet van Hongarije. In een vraaggesprek met CNN zei hij:  "Ik zie geen reden om het niet met Viktor Orbán eens te zijn, ik ben zelf namelijk ook volledig geïrriteerd door feministen, de #MeToo-beweging en de Prague Pride. Persoonlijk walg ik van transgender personen". Wat is dat toch met die bejaarde witte Oost Europese leiders? Dat IJzeren Gordijn destijds heeft hun gedachtengoed ergens in de middeleeuwen gekatapulteerd en daar zit het nu nog. 

Nu voor de zoveelste maal naar voren komt dat ze maar wat aansjoemelen in het Haagse, zoals nu weer met dat pulsvissen en die documentaire van Sigrid Kaag, is  het geloof in politiek en vooral politici toch naar het nulpunt gedaald. Iedereen barst toch in hoongelach uit als wie dan ook uit die club termen als 'eerlijkheid', 'transparantie' en 'onderste steen' gebruiken. 

Dat Thierry Baudet leeft van aandacht is allengs bekend, het maakt in feite niet uit hoe of wat, als ie maar weer trending is.  Zo tweette hij afgelopen week: 'Donald Trump is one of the most sexy men I've ever seen in my entire life'. Nou, als dat geen neuken wordt.

'Als de besmettingen te zeer oplopen, zijn festivals niet meer veilig te organiseren', aldus Hugo de Jonge. Of je had niet met een joviaal gebaar alle maatregelen in één keer losgelaten, natuurlijk. Als het gepeupel iets heeft laten zien in het laatste anderhalf jaar, is het dat teveel totaal geen verantwoordelijkheid kennen als men het eigen ik even opzij moet zetten. 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten