zondag 18 juli 2021

Omringd door gekken week 29

Er komt een realityserie over en met Raggel Hazes, zeventien jaar geleden bijna weer van Galen. Waar zal het over gaan? Ik vermoed hoe beroepsweduwe te worden en te blijven door steeds aandacht te blijven genereren en er en passant een aardig centje aan over te houden.

Italië heeft niet alleen het Eurovisie Songfestival gewonnen maar ook de Europese voetbalcompetitie. Dat over het algemeen het vooral de eenhersencellige homofobe en racistische supporters zijn die zich er helemaal in kunnen verliezen en niet inzien dat het maar een spel is en daarbovenop ook niet tegen hun verlies kunnen, blijkt uit de afschuwelijke reacties van hen over met name de drie spelers van kleur van het Engelse elftal. Daar komt het volgens hen allemaal door. Om over de vechtpartijen na de wedstrijd nog maar niet te spreken. Dat ze van alle landen de tweede plaats hebben behaald wordt niet als een geweldige prestatie gezien. Dickheads.

Andere Europese landen noemen Nederland als voorbeeld hoe je niet moet versoepelen.

Zelf heb ik het programma 'RTL Boulevard' nog nooit gezien omdat het hele idee ervan niet mijn kopje thee is. Dat neemt natuurlijk niet weg dat ik net als ieder ander weldenkend mens met klem verafschuw dat er ernstige bedreigingen zijn geuit aan het adres van dat programma. Thijs Römer, wiens acteur en regisseur familie het best wel moet hebben van dit soort programma's vond het nodig het volgende te ventileren: 'Ik snap dat idee van een 'aanslag op de journalistiek', maar ik vond die paar dagen zonder RTL Boulevard best verfrissend'. Wie dwingt hem te kijken? 

Zoals te verwachten viel kleurt Nederland dus rood op de besmettingskaart van Europa. Dit komt natuurlijk door de hersenlozen die 'banzai!' roepend zich massaal in het feestgedruis hebben gestort 'omdat het weer kon'. Toch is het de demissionaire regering aan te wrijven dat zij nu na zo'n anderhalf jaar nóg niet doorhebben dat een te groot deel van de bevolking geen eigen verantwoordelijkheid kent in deze. Een regering zou hier over kunnen vallen, maar onze regering is al demissionair vanwege de vorige val over de toeslagenaffaire. Waar trouwens ook nog steeds geen goede oplossing voor is gevonden. Kun je als demissionaire regering dubbel demissionair raken?  

Dat mannen van middelbare leeftijd vanwege de midlifecrisis gekke dingen gaan doen om hun mannelijkheid te bewijzen of iets dergelijks komt vaak voor. Maar die miljardairsrace tussen Jeff Bezos en Richard Branson over wie de grootste en snelste heeft en wie er het eerste mee aan de gang kan is wel echt misselijkmakend pervers. 

Ja hoor, ook nu zijn ze er weer: de ramptoeristen. Waar u en ik meeleven met de verschrikkelijke beelden uit Duitsland, België en ons eigen Limburg, zijn er levensvormen die het fijn vinden om ter plekke naar andermans ellende en wanhoop te gaan kijken. In Valkenburg worden hotels gebeld voor een kamer om te komen kijken naar de ramp die zich daar voltrekt. Een man die moest evacueren vertelde dat hij slalommend om filmende mensen heen zijn weg moest vinden, waarbij hij iemand hoorde zeggen dat hij het raar vond dat er geen cateraar in de buurt was. De ME moest zelfs worden ingezet om ramptoeristen te weren. Er moet toch een speciaal plekje in de hel zijn voor dit soort randdebielen. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten