woensdag 7 juli 2021

In Memoriam: Raffaella Carrà

In de late herfst van 1977 kwam er plots een beetje zonneschijn onze huiskamers binnen in de vorm van het wat ondeugende Italiaanse liedje 'A Far L'amore Comincia Tu' met veel enthousiasme en ruimte innemende choreografie gebracht door de Italiaanse Raffaella Carrà. Gekleed in een nauwsluitend lurex hansopje bewoog ze met haar hoofd op een manier waar u en ik een nekhernia door zouden ontwikkelen, maar zo niet Rafaella. Je zou denken dat zo'n zomers plaatje het juist in de zomermaanden goed zou doen, maar het kleurde onze herfst en winter in 1977/78 met ingebeelde zonneschijn en bereikte de top 3. Vorig jaar inspireerde dit lied Richard Groenendijk om de melodie te gebruiken voor zijn coronalied 'Tebbie Nou Op Je Muil', gebracht door zijn alterego Jopie Parlevliet met in het clipje de hoofdchoreografie van Raffaella.  

Daarna vernamen wij niet zo veel meer van Raffaella in de hitlijsten, en klein hitje volgde nog, 'Fiësta' en dat was het wel. Maar in eigen land was ze een grote vedette. In 1952 was ze al op 9 jarige leeftijd te zien in haar eerste film 'Tormento Del Passato'. Tot in de late jaren zestig heeft ze in bijna 25 films gespeeld. Vanaf 1970 is ze zich meer gaan toeleggen op zingen, dansen, en presenteren. Zowel in Italië en Spanje alsook Zuid Amerika. Ook maakte ze in die landen verschillende televisieshows waarin al haar talenten aan bod kwamen. Ze heeft best veel albums gemaakt, maar die haalden de hitlijsten maar nauwelijks. 

In 2011 werkte Raffaella samen met Bob Sinclair die haar oude hit als 'Far L'amore' in een nieuw eigentijds jasje stak. Tevens gaf ze de punten dat jaar namens Italië op het Eurovisie Songfestival. 

Raffaella heeft verschillende relaties gehad, maar is nooit getrouwd geweest, want daar geloofde ze niet in. Ook heeft ze geen kinderen. Op 5 juli j.l. is ze overleden aan de gevolgen van longkanker. Raffaella is 78 jaar geworden. 





Geen opmerkingen:

Een reactie posten