dinsdag 20 juli 2021

Vooruitdenken

U weet inmiddels dat ik nooit zo heel ver vooruit kijk, in de regel niet verder dan een week. Het maakt het leven overzichtelijk en niet nodeloos ingewikkeld of gecompliceerd, wat er na een week gebeurt zien we dan wel weer. Ik voel me er senang bij. Toch ontkom je er soms niet aan om wat verder vooruit te kijken vanwege de werkwijze en instelling van anderen. 

Ik had het op een bepaald ogenblik losgelaten, maar als God het wil komen volgende week maandag de mannen om de badkamer aan te pakken. Ik ga zien of het daadwerkelijk ook zo zal zijn, dat merk ik vanzelf. Op de wasmachine na is de badkamer al leeggeruimd, omdat ik de belachelijke gedachte had dat een lekkage prioriteit zou hebben. Hoe weinig wist ik? Twee maanden met een steeds erger wordende lekkage van doen hebben is heel gewoon. Prima, het is niet mijn huis die steeds meer beschadiging oploopt, ik huur slechts. De woningbouw en de door hen ingehuurde aannemer hebben er nu meer werk aan alles weer te herstellen. Te beginnen dus bij de badkamer en dan plafond, muur en vloeren in slaapkamer en gang. 

Voor de slaapkamer en gang moet er nieuwe vloerbedekking komen en in het kader van het vooruitdenken had ik me via internet al ingelezen wat ik wilde hebben zodat ik gisteren samen met vriendin Talitha, die ook het één en ander nodig heeft qua interieur, naar Alexandrium en omgeving ben geweest. De eerste stop was Carpetright voor de vloerbedekking. Dat was vrij vlot bekeken en beslist. Ik meende dat ik er vrij vroeg bij was en deelde de rampspoed die mij qua lekkage was overkomen mee en dat de vloeren eerst droog moeten zijn eer er nieuwe vloerbedekking kon worden gelegd. Nou, dat was geen punt want de eerste mogelijkheid dat er een afspraak gemaakt kon worden voor het leggen van de vloerbedekking was 8 september. Ik krijg daar de slappe lach van omdat het voor iemand met een weekvisie zoals ik zo ver in de toekomst ligt dat het voor mijn gevoel net zo goed volgend jaar zou kunnen zijn.

Alle tijd dus om de badkamer weer in te ruimen als de lekkage is verholpen en de nieuwe badkamer geïnstalleerd is en om tegen 8 september te zorgen dat de slaapkamer leeg is voor de vloerbedekking. Zo word ik min of meer gedwongen door de situatie er tijd en energie in te steken, dat vind ik van alles nog het vervelendste, maar mijn credo is 'alles komt uiteindelijk weer goed'. Voor de aannemer is er ook genoeg tijd om de overige schade te herstellen, dus waarschijnlijk is het ver in de toekomst tijdstip van het leggen van de vloerbedekking een zegen in een vermomming.

Na het bezoek aan Carpetright hebben we verschillende zaken bezocht waar Talitha ook kon vinden wat ze zocht, waaronder het vurig gewenste gouden aapje, maar ook eetkamerstoelen die alle andere eetkamerstoelen overbodig maken. Niet alleen qua kleur, stof en model, maar ook hoe ze zitten. Ik kijk nu al uit naar etentjes met lang natafelen. Ook wat andere ideeën opgedaan, dus we kunnen spreken van een zeer productieve middag, die wij, hoe kan het ook anders, hebben afgesloten met een heerlijk dinertje bij De Bank. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten