donderdag 1 juli 2021

Veertig/twintig

Vandaag is het precies veertig jaar geleden dat ik ben begonnen met werken. Niet bij V&D, als u wellicht zult denken. Ik had daar wel gesolliciteerd, maar (nog) niets gehoord, zodat ik na een kort gesprek met een meneer in één van de winkels, als ik het goed heb ergens op of in de buurt van de Escamplaan in Den Haag, werd aangenomen bij Waaijer. Waaijer was in die tijd een begrip in Den Haag als 'Waaijer de Kaasboer', maar ik ging werken bij de Waaijer vleeswarenafdeling die was gesitueerd in een ander Haags begrip, supermarkt Konmar in de Waldorpstraat. Achter de kassa's van de supermarkt waren wat andere neringdoenden, zoals o.a. tegenover ons iets met fotografie en rechts van ons een bloemenzaak.

Ik heb er ook niet zo heel veel herinneringen meer aan, meer wat flarden. Ik weet dat ik op woensdag 1 juli 1981 wel zenuwachtig was voor mijn eerste job, maar dat ik best gauw was gewend. Het werk bestond uit vleeswaren snijden en verkopen en daarnaast werden er ook salades verkocht. Ik geloof dat ik zo'n jasschort aan moest, maar het meest wat is bijgebleven is dat ik een stukje van mijn rechter wijsvinger heb afgesneden omdat ik, eigenwijs, niet het daarvoor bestemde ding gebruikte bij het laatste stukje, maar dat gewoon met mijn hand vasthield. Ook dat ik vrijwel iedere dag een gebakje bij de koffie nam, gewoon omdat dat kon daar. 

Inmiddels had ik van V&D bericht ontvangen en was er op 7 juli een sollicitatiegesprek, een tweede gesprek volgde op 25 augustus, waar ik hoorde dat ik was aangenomen. Ik heb toen mijn baan bij Waaijer na nét geen twee maanden opgezegd en ben op 10 september 1981 bij V&D begonnen. 

Volgens mij bestaat Waaijer niet meer, van de Konmar weet ik zeker dat die er niet meer is. 

1981 was ook het jaar dat ik, geschrokken door onderstaande foto links en ook nog één in zwembroek die, dank God, nergens meer te traceren is, besloot om niet meer als obesitas door het leven te willen. Verschil tussen de foto's is 20 kilo (en een beetje zon, dat kon toen nog).

Juli 1981 - Mei 1982. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten