vrijdag 30 juli 2021

Voortgang

Sinds woensdag is de lekkage na twee maanden dan toch voorbij. Maar het komt met een prijs. 's Ochtends kwamen de loodgieters die meteen meedeelden dat ze mij gevraagd hadden de verkeerde kast leeg te ruimen. Dus wie stond er om 07.42 als een razende de veel vollere andere kast leeg te halen en alles dan in godsnaam maar op bed te gooien? Precies, little me. Ik wees hen op het stuk muur wat er uit was gevallen, waar u de foto van heeft gezien bij de blog van dinsdag. Het glas is bij deze mannen duidelijk half vol, want hun reactie was: 'O dat komt mooi uit voor de sleuf, dan hoeven we niet via het gangetje maar kan het hier doorheen'. En ja, het gat werd weer dichtgemaakt door de tegeljongen, zo bevestigden ze mij. Het is een goed koppel, de één doet het woord, en de ander zegt op rustige bemoedigende toon met kleine intervallen: 'Het komt goed'. 

Ik weet ook waarom de douchekraan plots een stuk naar rechts gaat opschuiven. Nieuwe richtlijnen van de woningbouw. Dan kunnen bejaarde mensen met een douchestoel onder de douche en kan de thuishulp makkelijker bij de kraan. Ze vergeten wel dat dit een maisonnettewoning is en dat als mensen niet zelfstandig kunnen douchen ze wellicht ook niet de trap op kunnen, maar wie ben ik? Ook een traplift dan misschien?

De sleuf werd dus korter, maar in het toilet beneden waar het vervolgens op is aangesloten, met nog maar weer eens een extra leiding, heeft dat een afschuwelijk lelijke beschadiging aan het plafond veroorzaakt. Dat zal ik toevoegen aan de door de lekkage-van-twee-maanden veroorzaakte schade die ik graag hersteld zie. Maar eerst focussen op de badkamer. Gisteren kwam ik thuis en zag dat de muren al getegeld waren met een wat grotere matte off white tegel. Op de grond komen vandaag antraciet gekleurde tegels. Destijds, zeventien jaar geleden, konden we uit verschillende kleurstellingen kiezen. Ik heb toen gekozen voor geel, de vloer was geel en er was een verspringende rand in de muur ook geel. Aan die frivoliteit is nu dus een einde gekomen, niks geen keuzes meer, dit is het. 

Ik vermoed dat er maandag dan gevoegd zal gaan worden en dan zal er die dag of dinsdag het sanitair geplaatst gaan worden en ook moet het elektra nog geïnstalleerd. Daarna kan ik me richten op de eerder genoemde schade en op het weer enigszins toonbaar maken van die muur in de slaapkamer die door de werkzaamheden en het vocht zo is beschadigd. Ik herinnerde me plotseling dat ik nog behang daarvan moest hebben in de berging, en dat bleek ook zo te zijn. Vrienden boden aan om dat weer netjes te gaan maken. Ik ben daar zelf helemaal niet handig in. 

En dan het stof en gruis. Het. Hele. Neukende. Huis is ervan vergeven en moet volledig gemiendobbelsteend worden! En daar doe ik dan heel dramatisch over, maar ik weet dat ik het ook heel erg therapeutisch vind om te doen. Voor de duidelijkheid, alleen mijn eigen huis, voordat u verzoekjes gaat indienen. Als dan in september de vloerbedekking voor slaapkamer en gangetje komen is het hele debacle tot een einde gekomen. Hoe was uw zomer?  

De sleuf met de nieuwe waterleiding werd uiteindelijk een sleufje, die
inmiddels keurig is weggewerkt in de vloer.

In het toilet kwam er nog maar eens een buis bij én een flinke beschadiging. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten