woensdag 1 april 2015

Grande de Luxe Extra Plus

Gisteren met vriend Harry onze enige theatervoorstelling, dit jaar,  in het Nieuwe Luxor theater bezocht. Eerst hebben we een hapje gegeten bij Humphrey's, daartoe moest ik de gisteren zeer winderige landtong aflopen waar het restaurant gevestigd zit aan de Otto Reuchlinweg, het is maar goed dat mijn haar aan één kant vastzit. Vervolgens hetzelfde winderige stuk weer terug gelopen om het theater binnen te gaan voor de voorstelling van Brigitte Kaandorp getiteld: "Grande de Luxe Extra Plus" Het 'extra plus' gedeelte is alleen voor de grote theaters, waar Brigitte met een 4 man sterke band optreedt i.p.v. alleen een pianist.

De insteek van de show was dat Brigitte na 30 jaar toch als de koningin van het Nederlands cabaret en tevens zangeres des vaderlands gezien mag worden en haar oude succesnummers nog eenmaal zingt en ons deelgenoot maakt van hoe haar leven als vijftiger er nu uitziet. Het was een erg leuke Kaandorpiaanse voorstelling met veel zijsporen, publieksparticipatie, het kruis van het hebben van een tienerdochter, het leven als vijftigplusser met de kinderen de deur uit en het verschil tussen mannen en vrouwen op diverse gebied. Waarom gaan mannen het liefst naar een bos om zelf een boom om te zagen voor de open haard, terwijl je gewoon een zakje open haard brandhout kan kopen bij de benzinepomp? En waarom hebben Opzij-achtige vrouwen het altijd over dat er zo weinig vrouwen aan de top zitten, maar nooit dat er zo weinig vrouwen aan de onderkant zitten in beroepen als stratenmaker of rioolmedewerker?

We hebben erg genoten, veel succesliedjes kwamen voorbij: "Annelies van der Pies", "Ik heb een heel zwaar leven" en "Andries Knevel" maar ook heel verrassend een prachtige uitvoering van Annie M.G.'s "'T is over".
Een aanrader!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten