zaterdag 25 april 2015

Toen en Nu: Mr. T

Begin jaren 70 besloot Laurence Tureaud om voortaan als Mr. T door het leven te gaan en koos hij voor het voor hem zo kenmerkende kapsel wat is gebaseerd op die van de Afrikaanse Mandinka krijgers. Hij heeft gewerkt bij de militaire politie, werd daarna professioneel footballspeler waar hij door een knieblessure mee moest stoppen om vervolgens als bodyguard te gaan werken voor o.a. Muhammed Ali, Michael Jackson en Diana Ross. Valse bescheidenheid is hem vreemd, want op zijn visitekaartje in die tijd was te lezen: "Next to God there is no greater protector than I". 

In 1982 werd Mr T door Sylvester Stallone ontdekt als acteur voor de film 'Rocky 3' waar Sylvester zijn oorspronkelijk kleine rol veel meer uitbouwde. Zijn grootste bekendheid kreeg Mr T door zijn rol als Bosco Albert (B.A.) Baracus in de serie 'The A-Team'. De serie kende 98 afleveringen en liep van 1983 t/m 1987. George Peppard, die de rol van John "Hannibal" Smith speelde, en Mr. T konden het niet goed met elkaar vinden, voornamelijk omdat George die een geschoold acteur was het niet kon verkroppen dat Mr. T de echte ster van de serie was.

Mr T. bleef na 'The A-Team' zijn opwachting in films en series maken, werd en passant ook nog professioneel worstelaar. Eind jaren 90 werd lymfeklierkanker bij hem geconstateerd, welke hij in 2001 overwon. Mr T is nu 62 jaar alleenstaand en verschijnt nog maar sporadisch in films en reclames.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten