vrijdag 10 april 2015

Herinnert U zich deze nog? #72

CORRY BROKKEN
"VOORGOED VOORBIJ"
1956
Nederlandse inzending Eurovisie Songfestival 1956.
Er is nooit een plaatopname van gemaaktWie naar de nieuwe Nederlandse TV-serie "Goedenavond Dames En Heren" kijkt, heeft al kennisgemaakt met het zangduo Benno & Wil, gespeeld door Huub Stapel en Loes Luca. De serie speelt zich af in de beginjaren van de televisie en Benno & Wil zijn een voormalig bekend zangduo, één van de liedjes die in de serie een grote hit voor hen moet verbeelden is "Voorgoed Voorbij". 

Dit lied is in 1956 geschreven door Jelle de Vries voor Corry Brokken die het voor Nederland op het allereerste Eurovisie Songfestival heeft gezongen. Omdat er in het eerste jaar maar 7 landen meededen mocht ieder land 2 liedjes inzenden, naast Corry Brokken was dat Jetty Paerl met "De Vogels Van Holland". Het festival werd dat eerste jaar gewonnen door de Zwitserse Lys Assia met haar Franse chanson "Refrain". De overige klasseringen zijn nooit bekend gemaakt.

Zowel Jetty als Corry hebben hun inzending nooit op de plaat gezet, een jaar later zou Corry het festival winnen met "Net Als Toen". Deze opname is dus zoals Corry Brokken het heeft gezongen op 24 mei 1956 in Lugano. Bijzonder leuk dat het na al die jaren middels de serie "Goedenavond Dames En Heren" door meer mensen is gehoord dan in 1956.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten