zaterdag 12 maart 2016

31 aug. 1948 / 1 sept. 1985

Door het faillissement van V&D zijn er, met name op Facebook, erg leuke initiatieven ontplooit, w.o. de door Mark Krebs in het leven geroepen Facebookpagina V&D herinneringen die in minder dan een maand tijd door bijna 2500 mensen is geliked en waar velen de meest fantastische en bijzondere foto's uit het verre en recentere verleden hebben gepost. Een gouden idee dus van Mark, die zelf helemaal niet bij V&D gewerkt heeft, maar voelde dat hij iets moest doen toen het faillissement een feit bleek. Zelf heb ik er ook wat foto's op gezet.

Leuk is dat je via die pagina weer in contact komt met mensen uit een ver verleden en zo is er nu een soort 'spin off' van de vestiging Den Haag Leyweg, deze pagina is besloten, want echt alleen maar leuk voor hen die in die specifieke vestiging hebben gewerkt. Ik heb al eens eerder over deze vestiging geblogd, deze stond in de wijk waar ik ben opgeroeid dus van kinds af aan speelde deze winkel een belangrijke rol in ons leven van alle dag Zelf heb ik er van 1982 t/m 1989 gewerkt. In deze groep ben ik weer met een aantal mensen uit die periode in contact gekomen, en zijn er aardig wat foto's geplaatst met veel collega's uit die tijd, een feest van herkenning. Soms zijn de gezichten bekend, maar de namen niet meer zo, maar met elkaar komen we er wel uit.

Op 1 september 1985 hadden de jongeren van V&D Leyweg een uitstapje naar de Efteling. Dit hadden we zelf geregeld en ik weet nog dat de bedrijfsleider dat zo leuk vond dat hij een consumptie voor ons voor zijn (V&D's) rekening nam. We hadden busjes gehuurd en hebben een hele leuke dag gehad. Ik heb er wat foto's van, maar in de Leyweg-groep werd plotseling een foto geplaatst waarvan ik het bestaan niet wist, een groepsfoto voor één van de busjes. En die foto ontroerde me, kijk ons nou eens staan: '23 jongens en meisjes met nog een heel leven voor zich' om met de introductie van een bekend TV-programma te spreken. Leuk om hierbij te vermelden dat één van de jongens, Jules, daadwerkelijk met zijn klas in "De Reünie" is geweest.

Ook dacht ik meteen aan een foto van mijn vader in een heel oud photoalbum (zo schreef je dat toen nog) waarop hij met zijn collega's een uitstapje maakte naar het Nationale Park Hoge Veluwe. Dit bleek op 31 augustus 1948, het laatste jaar dat Koninginnedag op die dag werd gevierd en het personeel dus vrij was. Daar staan ze, mijn vader als 23 jarige, ook gegroepeerd bij de bus.

31 augustus en 1 september, twee datums die zo dicht bij elkaar liggen en waarop een soortgelijk evenement plaatsvond, alleen 37 jaar van elkaar gescheiden. In dit blogje breng ik ze samen.

31 Augustus 1948. Mijn vader staat op de achterste rij 7e van links met een sigaret in zijn handen.

1 september 1985. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten