woensdag 16 maart 2016

Hartverwarmend

Alle klassen van de basisscholen in Kaatsheuvel mogen één keer per jaar gratis naar de Efteling, zo ook de klas van de 9 jarige Guusje. Ze vindt dat natuurlijk geweldig, maar heeft de directeur van de Efteling een brief geschreven waarin ze vraagt of de pas opgerichte klas in het multicultureel centrum van Kaatsheuvel waarin kinderen van vluchtelingen les krijgen óók een dagje met hun ouders naar de Efteling mogen, "Omdat ze uit de oorlog komen en niets hebben. Daarom zou ik het heel lief vinden van u als deze kinderen ook een dagje gelukkig kunnen zijn", zo schrijft Guusje.

Zo'n bericht kleurt mijn dag. Een kind van 9 jaar en nu al een groot mens door even iets verder te kijken dan alleen naar zichzelf. De Efteling antwoordde terug dat deze klas natuurlijk ook van harte welkom is, voor hen geldt dezelfde afspraak als met de andere basisscholen in Kaatsheuvel, maar het is uiteindelijk de leiding die bepaald of ze ook gaan. Ze hebben ook contact opgenomen met de betreffende locatie, maar het bleek dat er voor hen al iets anders in de planning stond.

Toch denk ik dat deze groep kinderen na alle ellende die ze hebben doorstaan naast het geplande dagje het ook heerlijk zouden vinden om tevens een dagje in de Efteling te mogen doorbrengen, zeker in het kader van ons land leren kennen, want wat is er nou Nederlandser dan de Efteling, zijn we er als kind niet allemaal meermalen geweest? Bovendien vind ik dat Guusjes initiatief beloond mag, nee, móet worden.Geen opmerkingen:

Een reactie posten