vrijdag 4 maart 2016

Badges

Van de week hoorde ik presidentskandidaat Hillary Clinton zeggen dat wat Amerika nodig heeft liefde is en wat aardiger voor elkaar zijn. Zelf denk ik dat de hele wereld dat wel kan gebruiken, maar om even in Amerika te blijven, om precies te zijn op de Shadow Hills High School in Indio, Californië, daar zouden ze de woorden van, hoop ik, de volgende president van de Verenigde Staten nu al in de praktijk kunnen gaan brengen.

De leiding van die school vindt dat hun studenten het recht hebben om anti-homo stickers op hun identiteitsbadges te bevestigen. Ze hebben dat recht net zo goed als zij die symbolen dragen die homorechten ondersteunen, zo is de mening. Maar studenten mogen geen lessen verstoren om hun visie hieromtrent te ventileren. Een aantal studenten en docenten hebben bezwaar gemaakt tegen de stickers omdat ze het haatdragend vinden.

Laura Fisher, werkzaam op personeelszaken van de school, zegt "We hebben echt uren hierover gepraat, en soms voelen mensen zich niet prettig vanwege een mening, maar dat betekent nog niet dat het pesten is".
Geschiedenislerares op Shadow Hills Amy Oberman zegt: "De studenten die deze anti-homo stickers op school hebben gebracht hebben er ook één geplakt op het raam van de Gay Straight Alliance Coordinator's klas. Zelf ben ik Joods, stel dat er een kleine swastika op mijn raam was geplakt, of dat er stickers zouden zijn met 'geen zwarten', 'geen Aziaten' of 'geen vrouwen', wat is het verschil?"

Op 16 februari waren er drie studenten met anti-homostickers, maar vorige week waren het er al twaalf. Geen grote aantallen, maar beginnen dit soort dingen niet altijd klein? En is het niet beter zulks in de kiem te smoren? Door de commotie die door dit nieuws ontstond kwam de schoolleiding met een nieuw statement: "Recentelijk is er nieuwe informatie naar voren gekomen wat verder onderzoek vraagt naar de juiste manier om hier mee om te gaan. Tot dat onderzoek is voltooid vragen we de studenten die deze symbolen dragen om ze, voor nu, te verwijderen als ze op school zijn."

Voor nu. Dat zijn de sleutelwoorden in de laatste zin. Zorgelijk en triest.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten