zaterdag 24 september 2016

De eerste werkweek

Mijn eerste werkweek is een feit, hoewel ik werkweek wat ruim interpreteer, want ik heb 20 uur gewerkt, maar na 7 maanden 'vakantie' beginnen in een voor mij totaal nieuwe branche is enerverend te noemen en tegelijkertijd ook heel erg leuk. Dit komt in de eerste plaats door de lieve en relaxte mensen met wie ik werk, het is een familiebedrijf, en het voelt als een warm bad. Op organische wijze leer ik stapje voor stapje steeds meer, door de aanwijzingen van de collega's, maar ook door logisch na- en meedenken, en gewoon zelf dingen op te pakken.

Naast het feit dat het weer leuk is om, weliswaar tijdelijk, in het arbeidsproces mee te draaien, is het voor mij met enige allergie voor veranderingen, heel goed om de procedures te doorlopen om dit bij het UWV kenbaar te maken. Vanwege het feit dat het geen voltijdse baan is, zal het UWV via een een bepaalde formule nog iets bij gaan passen, en het is goed dit allemaal eens mee te maken, ook als het na een paar maanden weer stopt en ik nog geen ander werk heb.

Doordat het UWV hier heel goed op reageert, ik hen de nodige informatie geef en nog moet gaan geven, zal ik, als ik nog eens een tijdelijke parttime baan aangeboden krijg, door deze ervaring er niet meer huiverig voor zijn, omdat ik weet hoe ik dan moet handelen. Ik moet zeggen dat als je de wat rommelige tweespaltsite van het UWV, laverend tussen 'mijn UWV' en 'mijn werkmap' een beetje door hebt je uiteindelijk na een beetje zoeken altijd wel uitkomt waar je moet zijn.

Het is daarom zo belangrijk omdat het vinden of aangeboden krijgen van tijdelijk parttime werk realistischer is dan een fulltime baan, welke trouwens ook meestal van tijdelijke aard is. De tijd van 2 maanden proeftijd en vervolgens een contract voor onbepaalde tijd behoort, uitzonderingen daar gelaten, tot het verleden. Hoe dan ook, ik ga dinsdag weer met frisse moed er tegen aan, ik zal dan de geheimen van de diverse koffies en hoe die te maken bijgebracht krijgen. Leuk!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten