maandag 12 september 2016

Toen en Nu: Willy Wonka and the Chocolate Factory

Met het heengaan van de grote acteur Gene Wilder onlangs vroeg ik me af hoe het de kinderen is vergaan die destijds in 1971 met hem speelden in één van zijn grootste succesfilms "Willy Wonka and the Chocolate Factory".

Peter Ostrum speelde de rol van Charlie Bucket, het was zijn eerste en enige filmrol. Hij weigerde na deze film een deal om nog drie films te maken, omdat hij geen zin had in een acteercarrière. Hij is al jaren dierenarts in Lowville, New York, en heeft heel lang alle mediaoptredens geweigerd, maar maakte in 2011 zijn opwachting met zijn andere Willy Wonka-collega's in een episode van "Top Chefs" waar het thema 'Chocolate Factory' was.

De Britse Julie Dawn Cole speelde de rol van de letterlijk tot in de afgrond verwende Veruca Salt. Ze heeft haar acteercarrière gewoon voortgezet, met name in Engeland waar ze in verschillende tv-series te zien is geweest. Nu werkt ze echter als psychotherapeut.

Denise Nickerson had al een acteercarrière voordat ze als 13 jarige de rol van Violet Beauregarde ging spelen. Ze was al te zien geweest in een soap "Dark Shadows" en in een aflevering van "Flipper". Ze is in 1978 met acteren gestopt en werkt momenteel als een accountant.

De rol van de tv-verslaafde Mike Tee Vee werd gespeeld door Paris Themmen, die nog veel kleine rollen heeft gespeeld sinds 'Willy Wonka". Waaronder in een aflevering van "Star Trek: Voyager" in 2000. Hij woont in Los Angeles en werkt bij een castingbureau voor reclames.

Michael Bollner maakte in "Willy Wonka" zijn debuut in de rol van Augustus Gloop. Michael is Duits en sprak geen woord Engels en moest tijdens het filmen gecoacht worden om zijn teksten goed uit te spreken. Graag had hij doorgegaan met acteren, maar zijn vader stond erop dat hij zijn opleiding zou afmaken. En zo bleef "Willy Wonka" zijn enige film. Hij werkt bij de belastingen in Duitsland.
Met enige regelmaat komen de acteurs bij elkaar als er weer eens een anniversary is van de film, of op een fandag.


De enige naast Gene Wilder die na de film een bloeiende acteercarrière heeft kunnen opbouwen is Rusty Goffe, die de rol speelde van de hoofd-Oompa Loompa. Hij speelde naast talloze andere films o.a.  in "Star Wars IV", "Harry Potter" en "Mrs. Henderson Presents". De Britse acteur omschrijft zichzelf als 'acteur, dwerg, goblin, in wezen klein....maar goed!'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten