zondag 4 september 2016

Debuut

Gisteren was het dan zover, ik mocht voor het eerst als columnist mijn column voor het programma "Uit De Kast" op Radio Capelle live voorlezen. De column had ik al een tijd geleden gemaakt en ingeleverd en het moest binnen het kader van het onderwerp van het programma vallen. Het programma ging over de aanstaande Rotterdam Pride, die van 22 t/m 25 september wordt gehouden en waarvan het thema "(un)labelled" is. Ik kwam tot de conclusie dat ik het over labels plakken moest hebben, en de verschillende vormen waarop we dat doen.

De studio is niet ver bij mij vandaan en van de week heb ik het al even op de fiets aangereden om te voorkomen dat ik op het moment suprême zelf verdwaal en er op me wordt gewacht terwijl ik amechtig als een dolle pad in pad uit fiets, want ik moet door het Schollebos en alles lijkt op elkaar. Het was trouwens wel een openbaring voor me dat ik vlakbij zo'n schitterend bos woon, in de 16 jaar dat ik hier woonachtig ben was ik er nog nooit zo diep in geweest, alleen een beetje aan de rand op weg naar vriendin Nadira. Echt een ontdekking.

Ik was op tijd in de studio en mijn radio collega's Noes, René, Sjoerd en Quirine kwamen ook snel alsmede ook een aantal studiogasten. Ik had een cdtje meegenomen die Sjoerd moest instarten nadat ik mijn column had voorgelezen, een zelfverzonnen 'handtekening' om mijn columns te eindigen met een citaat uit een lied wat dan vervolgens te horen is. Er is een draaiboek en ik was om 12.39 uur ingepland, wat iets eerder werd, maar ik heb nu al geleerd dat het in de radiowereld een constant aanpassen en heroverwegen is.

Ik heb het gevoel dat het goed ging, als je wilt kun je het terugluisteren door op de volgende link te klikken http://www.radiocapelle.nl/programma/uitdekast/
vervolgens moet je rechts onder het kopje 'uitzending gemist' op uitzending van 3 september 2016 klikken. Als je direct naar mijn column wil, moet je even doorscrollen in het playertje bovenaan naar -22.30. Later wordt de column ook in geschreven vorm nog geplaatst, en waarschijnlijk ook op de site van "De Roze Golf" van RTV Oost. Zoals het er nu naar uitziet zal ik niet één maar twee keer per maand een column maken en voorlezen op Radio Capelle.

Gistermiddag was ik ook geïnviteerd voor een interview bij de maandelijkse Regenboogsalon, gepresenteerd door mijn voorganger van Radio Capelle, Jan de Grauw. Ik beantwoordde in een leuk gesprekje wat vragen en heb vervolgens mijn blog "Lieve Richard" voorgelezen, omdat het een heel persoonlijk verhaal is en het voor deze gelegenheid heel passend was. Ik meende een snik te horen en een warm applaus was mijn deel alsmede een prachtige bos bloemen. Ik heb er ook Vanessa, de redactrice van de tweede maandelijkse uitzending van "Uit De Kast" ontmoet en een aantal hele leuke en lieve mensen. Het was een bijzondere en inspirerende dag.

De columnist van dienst in actie.

Presentator René 

Eindredacteur Noes en producer Sjoerd die de techniek doet.

Quirine is verslaggeefster en geeft hier de uit-agenda door. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten