donderdag 29 september 2016

Koffie, koffie lekker bakkie koffie

De vaat en het keukentje bijhouden, bestekmapjes maken, een smoothie, tosti's, een broodje met warme kip in saus naar keuze, een kan met verse jus d'orange persen, afrekenen, bestellingen serveren, ik draai er mijn hand niet voor om. Een kopje koffie zetten lukt ook goed, maar de lakmoesproef cappuccino, latte macchiato en dergelijke....hogere wiskunde.

Hand- voetcoördinatie, stoompijpje op de juiste diepte in het kannetje en dan vervolgens linker en rechterhand tegelijkertijd laten functioneren. Het is een beetje opnieuw leren autorijden. Met je voet bedien je het knopje die verbonden is met het stoompijpje, zaak is dus je voet éérst daar van af te halen vóórdat je het kannetje met melk van het stoompijpje verwijderd..... dat kunnen mijn hersentjes niet helemaal aan. Ik kan me niet herinneren dat er in mijn bijzijn ooit zoveel in het rond gespoten is als afgelopen dagen, of het moet heel lang geleden zijn geweest. Alles zat onder. Melk everywhere. Als je je voet van het knopje haalt, haal je met je rechterhand het kannetje onder het stoompijpje vandaan, met je linkerhand heb je gevoeld aan de onderkant of het heet genoeg is, en terwijl je het kannetje neerzet pak je met je linkerhand een doekje om het stoompijpje schoon te maken. En dan nog maar hopen of het allemaal genoeg is geweest voor een aanvaardbare schuimlaag. Ik heb daar nog wel wat werk aan eer ik dat in soepele bewegingen tot stand kan brengen.

Maar de mensen met wie ik werk zijn zo lief, die vertelden direct dat het heel lang heeft geduurd eer zij het ook volledig onder de knie hadden, en dat geeft een mens weer moed. Die paar keer dat het wel lukte werden uitvoerig geprezen. Stoom uit het pijpje is ook erg heet ontdekte ik op de harde manier.

...whooooeeee...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten