maandag 19 september 2016

Kanjers* *naar Erica Terpstra

Gisteren eindigde de Paralympische Spelen, waar, in tegenstelling tot de Olympische Spelen, maar heel weinig aandacht aan geschonken werd op tv. Ook koninklijk bezoek zoals de olympiërs mochten ervaren was niet voor hen weggelegd. Zelf heb ik helemaal niets met sport, maar ik heb het al eerder vermeld dat ik het belachelijk vind dat de sportprestaties van de atleten op de Paralympische Spelen zo weinig aandacht krijgen. Ze komen ondanks dat wel met 62 medailles naar huis, 17 gouden, 19 zilveren en 26 bronzen. Ter vergelijking; van de Olympische Spelen kwamen de sporters met in totaal 19 medailles terug.

Ik hoop dat de Nederlandse paralympiërs met net zoveel enthousiasme welkom thuis worden geheten als de atleten van de Olympische Spelen. De medaillewinnaars worden in ieder geval woensdag aanstaande gehuldigd in de Grote Kerk in Den Haag, waar ze worden toegesproken door o.a de Mark Rutte. Vervolgens worden ze door Koning Willem-Alexander en zijn tante prinses Margriet ontvangen op Paleis Noordeinde. En zo hoort het ook.

Een heel triest bericht van de Paralympische Spelen van dit jaar is dat de 48 jarige Iraanse wielrenner Bahman Golbarnezhad aan de complicaties van een valpartij is overleden.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten