zondag 11 februari 2018

Week 6 2018; Wat een week! (blog 2500)

Dit is het 2500e blogje! Hoe leuk is dat? Mooi moment om weer eens iets nieuws te proberen, een soort weekoverzicht (geheel naar eigen voorkeur en inzicht van de blogger) van de voorgaande week.

Zondagavond is plots een erg leuke tv-avond, met als hoogtepunt natuurlijk "De Luizenmoeder", met al die herkenbare personages. Naast juf Ank ('Hallo allemaal...')  is daar Anton de directeur, die alles met zo'n zalvende stem zegt en deze keer bedacht dat je de ouders moet laten 'glanzen'. Hilarisch, tot ik via Bertus vernam dat het een echt bestaande methode is: 'Glans-techniek'. Soms is de werkelijkheid verbazingwekkender dan fictie.

Afgelopen week startte het zoveelste proces tegen Willem Holleeder. Als maar een fractie waar is waar hij van wordt beschuldigd is er niets knuffeligs of charme-achtig aan hem. Ik moest naast al die vreselijke misdrijven alleen maar denken aan hoeveel geld deze man de maatschappij al heeft gekost en nog.

Zou er dan toch ooit een rookvrije samenleving komen? Als ik advocaat Bénédicte Ficq dinsdag hoorde wel. Samen met o.a. het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis, de gehele verslavingszorg en KWF Kankerbestrijding heeft zij een zaak aangespannen tegen de vier tabaksfabrikanten voor zware mishandeling, opzettelijke benadeling van de gezondhied en valsheid in geschrifte. Haar uitleg was zeer helder en aannemelijk. De ogen van de wereld, of in ieder geval Europa, zijn gericht op Nederland, zo vertelde ze. Lukt het hier dan zullen andere landen direct de al in hun taal vertaalde aanklacht indienen. We wachten het af.

Rusland zit achter die DDoS-aanvallen! Experts wisten het zeker, de cyberaanvallen op ING, ABN-Amro, Rabobank en de Belastingdienst kwamen uit die hoek, en kon zelfs in verband worden gebracht met de hackers van de AIVD die het bewijs leverden van de Russische inmenging in de Amerikaanse verkiezingen. Totdat woensdag naar buitenkwam dat de 18 jarige Jelle uit Oosterhout er achter zat. Het blijkt dus kinderlijk eenvoudig om banken e.d. plat te leggen.

De fractievoorzitter van de PvdA in de Eerste Kamer, Marleen Barth, begreep dat het beter was om af treden. Ze was al in het nieuws gekomen toen haar man, Jan Hoekema, was teruggetreden als Burgemeester van Wassenaar en de Hoekemaatjes in de ambstwoning wilden blijven wonen maar wel €400,- huurverlaging verwachtten. Maar nu ze tijdens het belangrijke debat over de orgaandonatie op vakantie was op de Malediven snapte ze gelukkig zelf ook dat ze haar hand had overspeeld.

The Times meldt dat medewerkers van de hulporganisatie Oxfam 'Caligula-achtige' orgies hebben georganiseerd op Haïti, na de verwoestende aardbeving in 2010, met geld van de ngo. De spil in deze zaak is de Belgische Roland van Hauwermeiren, die deze gebeurtenissen ook heeft bevestigd en inmiddels is opgestapt. Buiten het feit dat je dan een misselijkmakend in en in slecht mens bent valt het mij op dat, net zoals in dit geval, het steevast bejaarde lelijke mannen zijn die dit soort praktijken initiëren.

Vrijdag zijn de Olympische Winterspelen in Zuid Korea begonnen, en hoewel het mij volledig koud laat (no pun intended), snap ik ook wel dat het voor velen iets is waar naar is uitgekeken en waar de wekker voor wordt gezet, dan wel afspraken omheen worden gepland. Het feit dat de beide Korea's onder één gezamenlijke vlag meedoen, is ook heel bijzonder. Ik wens alle deelnemers en geïnteresseerden heel veel plezier de komende twee weken.

Een heel fijne nieuwe week!

Marleen Barth en Jan Hoekema

Willem Holleeder

Roland van Hauwermeiren

Geen opmerkingen:

Een reactie posten