donderdag 6 december 2018

Dennenappels

Het was 1970, we waren op vakantie in Eerbeek. Met een kinderkruiwagentje ging ik met opa van vaders kant wandelen in het bos waar we dennenappels zochten. Hoewel zoeken niet geheel de lading dekt, ze lagen in ontelbare aantallen op de grond, mijn kinderkruiwagentje was snel vol. Hoe weinig wisten wij toen van het fortuin dat we binnen handbereik hadden.

Nu, bijna vijftig jaar later, kun je bij Intratuin twee dennenappels, of zoals zij ze in de advertentie aanprijzen 'denneappels' kopen, nota bene verpakt in plastic, voor €4,99, in de valuta van 1970 zou dat ƒ11,- zijn geweest. Mijn spaarpot, een echt spaarvarken in die tijd, zou rap gevuld zijn. Al denk ik dat opa en ik zouden zijn opgepakt en het Polygoonjournaal gehaald zouden hebben.

Het is officieel we zijn in ons land volledig van het pad af. Intratuin zou zich diep moeten schamen om dit überhaupt aan te bieden, had ik al gezegd dat het in plastic is verpakt? Plastic nondeju!! Dan heb ik het nog niet eens over de persoon die dat stupide 'denneappels' op zijn of haar geweten heeft. Even wat anders, is het intussen al tijd voor de vuurwerkdiscussie?




Geen opmerkingen:

Een reactie posten