dinsdag 25 december 2018

Omdenken

Vriendin Talitha had een mooi schilderij gezien voor bij haar aan de muur en had contact gehad met de kunstenaar zelf om in zijn galerie in Amsterdam het kunstwerk te komen bewonderen alvorens tot eventuele aanschaf over te gaan. "Vind je het leuk om mee te gaan?" had ze aan me gevraagd, "dan maken we er meteen een weekendje van". Zaterdag om twaalf punt nulnul uur was de afspraak bij de galerie in Amsterdam. Wij waren er ruim op tijd, maar de artiest was zelf nog niet aanwezig, zodat we de nabijgelegen Wereldwinkel ingingen waar Talitha een aantal Tony Chocolonely reepjes kocht voor haar team op het werk. Daarna nog even een kopje koffie ergens gedronken om vervolgens ons weer bij de galerie te melden. Maar geen kunstenaar te bekennen, toen hij er om vijf voor half één nog niet was en ook niet op een eerder gestuurd berichtje had gereageerd, besloot Talitha om om te denken en naar Mijdrecht te gaan naar Plof meubels.

Op de VT Wonen beurs had ze een bank gezien en haar was beurskorting geboden als ze de bank later in de winkel zou gaan bestellen. De door haar gewenste bank was aanwezig en zou ook mijn keus geweest zijn uit al de aanwezige banken, qua uitstraling, maar zeker ook hoe ie zat. Geweldig! De koop was snel beklonken tijd voor lunch in het altijd gezellige BoatHouse. Bij thuiskomst bleek de pakketpost geweest te zijn van verschillende bedrijven die de pakketjes bij verschillende buren had afgegeven. Talitha ging op verzameltocht langs de buren en kwam terug met de presentjes die ze voor haar team had uitgezocht om met kerst te geven. w.o. het boekje 'Omdenken in communicatie'. Nu ik er toch was heb ik mezelf aangeboden als kerstelf om te helpen de pakketjes voor het team te verpakken. 's Avonds hebben we, helemaal in de sfeer, de film 'The Christmas Chronicles' gekeken, een echte aanrader.

's Anderdaags kwam Talitha met het voorstel om naar de Orchideeën Hoeve te gaan. Dat was echt fantastisch! Het is een tropische tuin met, heel verrassend, orchideeën, echt adembenemend mooi. Daarnaast zijn er ook dieren als vissen, schildpadden en de vogeltuin met regenboog lori's die als je met een bakje nectar komt op je arm, schouder of zelfs hoofd komen zitten om ervan te snoepen. Tevens is er een prachtige vlindertuin met de meest mooie vlinders die om je heen fladderen. Er is nog veel meer te zien en je kunt er heerlijk lunchen in een oceaan van bloemen in schattige prieeltjes. Het was echt genieten en een aanrader om eens af te reizen naar Luttelgeest om dit te ervaren. Om de betoverende ervaring nog wat vast te houden hebben we de film 'Avatar' bekeken. Die had ik nog nooit gezien, een erg mooie en leuke film die niet eens zover van de waarheid af ligt over hoe de mensheid met andere culturen en met de natuur omgaat, helaas.

Het was een welbesteed weekend met een hoog vakantiegevoel gehalte.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten