zondag 2 december 2018

Week 48 2018; Wat een week!

Bijna zou het 6,8 km² grote Gibraltar roet in het Brexit-eten gooien, want gelegen in het zuidelijkste puntje van Spanje wilde dat land meer zeggenschap krijgen over dit overzeese Britse gebied, anders zouden ze niet instemmen met het Brexit-akkoord. Op het nippertje werd de garantie gegeven dat Spanje betrokken zal worden bij alle gesprekken over Gibraltar. Gibraltar heeft een eigen vlag, een volkslied, de Gibraltarese Pond als betaalmiddel en een premier, momenteel Fabian Picardo. Ik stel voor dat Gibraltar mee mag doen aan het Eurovisie Songfestival.

Cyber wat? Cyber Monday? Werkelijk? Houdt het dan nooit op?

Paul Manafort, de voormalige campagneleider van Donald Trump en Michael Cohen, zijn voormalige advocaat, hebben beiden tijdens het Ruslandonderzoek gelogen tegen de onderzoekers. Het werd gebracht als nieuws. Ik ging er gewoon vanuit, het zou mijns inziens pas nieuws zijn als Donald en de mensen rondom hem de waarheid zouden spreken.

De 61 jarige in Capelle woonachtige Koos van Geet, oprichter van stichting Droomwens, is opgepakt omdat hij ruim 800.000 euro aan donaties zou hebben gebruikt op goksites, in het casino en voor privé-uitgaven. Stichting Droomwens is in 2007 opgericht om de dromen van kwetsbare kinderen te verwezenlijken. Wat ben je dan een in en in slecht mens. Bah!

Ook niet echt schokkend nieuws is dat Shell naar alle waarschijnlijkheid helemaal geen winstbelasting betaalt in Nederland. Marjan van Loon de president-directeur van Shell is zich vanzelfsprekend van geen kwaad bewust. "Shell wil zo transparant mogelijk zijn, maar een discussie hierover hoort niet in de krant". Heerlijke vrouw, want hoezo discussie? Volgens Marjanneke doet Shell niets verkeerd.

Johan Derksen, de meest onaantrekkelijke man van tv, waar volgens mij een permanente geur van sigarenrook omheen hangt vermengt met een zurige urinelucht. Tel dat belachelijke pruikje, die onsmakelijke snor en zijn overgeacteerde houding erbij op dan snapt u dat geen gaysueel er een harde plasser van krijgt. Toch meent hij, misschien wel juist daarom, zich met regelmaat homofobisch te moeten uitlaten. Wat tot gevolg heeft dat laagschedeligen hun adagium 'hij hep gelijk, hij seg watoftie denk' ook hierop van toepassing vinden aangevuld met platitudes uit hun met scheldwoorden doorspekte beperkte vocabulaire, met als direct gevolg dat (jonge) homo's de kastdeur nog maar stevig dichthouden. Conclusie: Johan is beeldvervuiling in meerdere betekenissen van het woord.

Acht maanden na zijn vrouw Barbara is de voormalige president van de Verenigde Staten, George H.W. Bush op 94 jarige leeftijd overleden. Hij was van 1989 tot 1993 president. Woensdag aanstaande zal het een dag van nationale rouw zijn in Amerika.

Johan Derksen. 


George H.W. Bush.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten