zondag 16 december 2018

Week 50 2018; Wat een week!

Margaret Gieszinger, een lerares natuurkunde op de University Preparatory High School in Californië, is ontslagen en zal worden vervolgd nadat ze plukken haar van een leerling afknipte onderwijl een foute versie van het Amerikaanse volkslied zingend.

Nieuws wat me blij en hoopvol stemt, Tim Hofman heeft de petitie voor een ruimer kinderpardon met een kwart miljoen handtekeningen aangeboden aan de Tweede Kamer. Maar zo'n kinderpardon komt er niet zomaar. 'Dit is een marathon die we gaan lopen, geen sprintje. Het gaat stap voor stap' aldus Tim.

Dat Brexit geen goed idee was, was van meet af aan wel duidelijk, maar dat het zo chaotisch zou gaan had ik nou ook weer niet verwacht. Teresa May is nu voor de vorm op bedelroute langs Europese regeringsleiders gegaan, maar daar valt niet veel van te verwachten. Het terugdraaien van de Brexit zou eventueel mogelijk zijn als er nieuwe verkiezingen zouden komen en een andere partij aan de macht zal zijn die een nieuw Brexit-referendum zal houden. Teresa heeft gezegd dat zij dat niet zal doen.

Nog maar weer eens een terroristische aanslag. In Straatsburg deze keer, waar wederom doden en gewonden te betreuren zijn. De dader, Chérif Chekatt, was, zoals altijd, wel al een bekende van de politie en was tevens ook in het vizier van de Franse veiligheidsdiensten. Een immer geruststellende gedachte.

Poenie dus. Bij dat woord krijg ik het beeld van een bouvier die yoghurt heeft gegeten op mijn netvlies. Nu ben ik niet echt de doelgroep, maar het is toch gewoon een libido verlagend kutwoord.

Na 54 jaar is er een vervolg op de musicalfilm "Mary Poppins" gemaakt, "Mary Poppins Returns". De hoofdrol wordt gespeeld door Emily Blunt. Toen regisseur Bob Marshall dat aan de Mary uit 1964, Julie Andrews, vertelde gooide deze van blijdschap haar handen in de lucht. Hij vroeg Julie tevens of zijzelf ook terug moest keren in de film, maar daar zei ze resoluut 'nee' op. 'Deze film is van Emily en alle aandacht moet naar haar uitgaan'. Wie wel terug te zien is in de film in een kleine bijrol is de inmiddels 93 jarige Dick van Dycke die in het origineel de schoorsteenveger Bert speelde.

In Amerika kan de oude winterhit uit de jaren 40 van de vorige eeuw "Baby It's Cold Outside" volgens sommigen niet meer. Het is een duet waarin een man een vrouw overhaalt om te blijven ook al wil ze dat eigenlijk niet. Er zijn al radiostations die het tot nu toe populaire lied van de playlists hebben verbannen. Spijkers laag water zegt mijn gevoel, maar wie ben ik?


Mary Poppins 1964: Julie Andrews en 2018: Emily Blunt



Geen opmerkingen:

Een reactie posten