dinsdag 18 december 2018

Pre-kerst

Nu ik weer partieel werkzaam ben, neem ik ook weer deel aan de leuke dingen die daaruit voortvloeien. Zoals in de decembermaand gezamenlijk iets ondernemen. Het is een traditie bij het bedrijf waar ik werk dat er in de week voor kerst met elkaar na sluitingstijd op de werkplek wordt gegeten. Iedereen maakt iets, en ik had me aangemeld om het dessert te maken. Dit hield de gemoederen in de weken voorafgaand aan het etentje bezig. Buitensporig nieuwsgierig vroeg een collega wat ik dan wel ging maken. ik antwoordde dat ie dat wel zou zien. 'Maar misschien lust ik het wel niet'. Ik stelde hem gerust dat ie het heus lekker zou vinden en dat het uit verschillende ingrediënten bestond die er desgewenst ook niet aan toegevoegd konden worden. Het werden onrustige weken waarin werd geprobeerd te achterhalen wat het nou was. 'We hebben geen vriezer hier hè' werd er terloops gezegd. Ik vertelde dat dat ook niet nodig was, het is geen ijs. Een andere collega werd door hem aangespoord ook eens een visje uit te gooien. 'We zijn heel benieuwd' zei ze er, overbodig, bij. 

Op een bepaald moment werd er een lijst gemaakt met wie er kwamen en wat er door wie gemaakt werd. Ik voelde de ogen in mijn rug toen ik achter mijn naam 'toetje' opschreef. 'Nee! Hij schrijft toetje op!' er werd erkend dat de spanning gekmakend was. Gisteren was dan de langverwachte avond. Ik had een grote tas bij me met alles wat ik nodig had om het dessert te maken. Twee pakjes slagroom had ik in de koelkast gezet. De moeder van één van mijn collega's die kippenpootjes kwam brengen, vroeg zich bezorgd af of ik wel wist dat ik dat moest kloppen. 'Ja, dat weet ik, ik heb daarom ook mijn mixer meegenomen en een kom', repliceerde ik. 

Iedereen had erg zijn en haar best gedaan om wat lekkers te maken, er waren zoals eerder gezegd kippenpoten, pizza, saté, rijst met groenten, wraps, pigs in a blanket, vegetarische loempia's, pasteitjes, kleine saucijzenbroodjes, stokjes met Hollandse tapas en cinnamon rolls. Het was een leuk en gezellig samenzijn. 

O ja, mijn toetje, ik had trifle gemaakt.  


Geen opmerkingen:

Een reactie posten