vrijdag 14 december 2018

Doen wat je belooft

'Als je iets belooft, dan moet je het altijd doen' was een mantra waarmee ik ben opgevoed, en noem me ouderwets, maar het is nog steeds mijn credo. Zelfs al heb ik menig maal het deksel op de neus gehad omdat anderen het mantra niet kennen, blijf ik het zelf trouw. Het hoort bij me. Het bedrijf Hågan Gip, beter bekend als HG heeft er zelfs hun slogan van gemaakt: 'HG doet wat het belooft'.

In mijn badkamer werden de voegen van de tegels viezig, dat bestreed ik altijd met een door mijn moeder geleerde methode; met een oude tandenborstel en chloor de voegen ermee behandelen, in laten trekken en klaar. Een tijdrovende bezigheid. Ik had steeds al met een schuin oog naar de reclames van HG gekeken, maar kon me niet voorstellen dat het zo eenvoudig was ook al zeiden ze er de magische woorden bij: 'HG doet wat het belooft'. Daarnaast zijn de prijzen van hun producten best fors. Voor iemand met een klein gefixeerd inkomen iets om goed over na te denken. Maar vorige week had ik besloten om me tóch eens te verdiepen in het HG assortiment van mijn Albert Heijn.

Er is een flinke ruimte ingericht voor HG producten en ik kon kiezen uit twee verschillende opties, en ik koos voor de schimmel, vocht en weerplekken reiniger. Bij de kassa aangekomen rook ik een chloorlucht en ik dacht dat er in de winkel iets werd schoongemaakt. Maar u voelt 'm al aankomen, bij thuiskomst kwam er bij het uitpakken van de boodschappen ook een chloorlucht uit mijn tas. De flacon van HG lekte. Hè wat vervelend, dacht ik, maar goed kan gebeuren. Ik besloot meteen maar te beginnen met het behandelen van de voegen, echter de flacon werkte niet. Dat is natuurlijk niet oké, zeker voor het bedrag wat ik er voor mocht betalen, is het niet iets om zomaar te laten. Ik ben ermee teruggegaan naar Albert Heijn, en het meisje achter de counter vertelde dat ze al eerder een klant had gehad met dezelfde klacht en dat ik een andere flacon kon pakken. Vanzelfsprekend heb ik die in de winkel uitvoerig gecontroleerd.

Ik ging daarna meteen sporten en ben eerst gisteren aan het werk gegaan met het product. De dampen die er vanaf komen zijn zo indringend dat ik voor een moment dacht, dit is het dan, ik word gevonden en de krantenkop in de lokale krant zal reppen van een 'middelbare man dood in huis gevonden'. Maar ik ben er nog en zal mijn leven slechts met enkele maanden bekort hebben, maar ik heb daarvoor wel weer stralend witte voegen. HG doet inderdaad wat het belooft.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten