maandag 17 december 2018

Kross 2000

Ze zingt "Bohemian Rhapsody" ondersteund door haar zeven muzikanten helemaal alleen, ook het bekende operagedeelte, iets waar Queen zich live zelden of nooit aan heeft gewaagd. Dan begrijpt u dat we van doen hebben met iemand die wel iets kan. Zaterdag trad Tania Kross op in een volledig uitverkocht Isala Theater. Zij zong er stukken uit 850 jaar muziekgeschiedenis. Het oudste stuk, van Hildegard van Bingen, kwam uit 1163 en het nieuwste was van Imagine Dragons uit 2017.

Ooit begonnen als zangeres van een hardrockband is Tania nu een gevierd operazangeres, maar zelf zegt ze van alle soorten muziek te houden, vandaar haar eigen keuze in de 'Kross 2000'. Om Madonna vocaal af te toppen in "Live To Tell" is niet zo moeilijk, maar ze vertelde ernstig getwijfeld te hebben of ze wel iets van Shirley Bassey moest zingen; 'Een stem als een kanon', maar ze vond dat ze de uitdaging moest aangaan en ze zong een geweldige opnieuw voor haar gearrangeerde versie van "This Is My Life".

Zelfs voor een stukje rap draait Tania haar hand niet om en ook met Beyoncé's womenpower weet ze heel goed raad. Zodoende kregen we een zeer gevarieerde avond voorgeschoteld van een zangeres van de buitencategorie. Gregoriaans, barok, klassiek, romantiek, jazz, musical, tango, rock, pop, hiphop, house, folk, nederpop en natuurlijk haar eerste muzikale liefde heavy metal. Het kwam allemaal voorbij. Komt Tania bij u in de buurt, ga er vooral heen!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten