zondag 30 december 2018

Week 52 2018; Wat een week!

34.435 euro heeft de twaalfjarige Bas Schipper opgehaald voor zijn zieke zus, en tegelijkertijd voor andere mensen die ook aan diabetes 1 lijden, door op alle stationspiano's in Nederland te spelen. Hij hoopte op 5.000 euro. Hij heeft er achttien uur en tien minuten over gedaan. Wat een hartverwarmend nieuws.

Blij nieuws van heel dichtbij, na maanden enkeldiep met m'n Manolo Blahniks door zand, gruis en modder in mijn op een Afghaanse zandvlakte gelijkende straat te hebben gekluund, is na genoeg alles weer bestraat en is er zelfs al weer groen aangeplant.

Intens vrolijk word ik ook van het nieuws dat we in Nederland een 'afluisterstation' hebben welke niet kan samengaan met het uitrollen van een 5G netwerk, en dientengevolge naar het buitenland verplaatst zal moeten worden, waar dan naar ik aanneem nooit een 5G netwerk zal komen. Dit station is van groot belang voor de nationale veiligheid volgens Defensie. Ja, dat wil je dan ook niet binnen je landsgrenzen houden natuurlijk.

De Internationale Walvisvaartcommissie ten spijt, Japan trekt zich daaruit terug en gaat vanaf zomer 2019 weer op commerciƫle jacht op walvissen. Ze doen dit in hun eigen territoriale wateren. Japan is niet het enige land, Noorwegen en IJsland negeren al jaren het wereldwijde verbod op commerciƫle walvisvaart.

De elfjarige Tijs Schenk wilde iets goeds doen en heeft een actie op touw gezet om geld in te zamelen voor daklozen in Utrecht. Van dat geld heeft hij sokken en onderbroeken gekocht, omdat dat iets is wat er niet is in de opvang. Tijs is langs deuren gegaan en heeft een instagrampagina en een website opgezet. Het heeft geresulteerd in €2500 waarvan Tijs sokken en onderbroeken heeft gekocht, Wat een lieve actie.

Als onderdeel van het project 'kleurrijke verhalen' van de Nijmeegse bibliotheek, zou dragqueen Marcella er komen voorlezen. Het extreem rechtse volksnationalistische Identitair Verzet was het daar niet mee eens, en dreigden het voorleesmoment te gaan verstoren, omdat ze vonden dat 'kinderen daar niet aan blootgesteld moeten worden'. Vanwege de veiligheid voor de kinderen is de voorleesmiddag niet doorgegaan. Ik maak me meer zorgen dat extreemrechtse volksnationalisten kinderen hebben en hun gedachtegoed op hen overbrengt.

De platenmaatschappij zag er geen heil in. Voor Conny Vandenbos is geen markt, stelden ze.  Dus sloegen ze de mogelijkheid om haar complete oeuvre in een cd-box uit te brengen beslist van de hand. Na een particuliere crowdfunding actie is die box er uiteindelijk toch gekomen, en staat nu op de zesde plaats van de top 10 boxsets in het jaaroverzicht van Fame.

Tijs Schenk. 


Bas Schipper.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten